maandag, juni 04, 2012

Koen Klomberg jeugdkampioen SC Ten Boer


Afgelopen vrijdag is Koen Klomberg jeugdkampioen geworden. Samen met Dalarna stond hij vorige week bovenaan in de tussenstand. Daarom was een tweekamp nodig om uit te maken wie kampioen zou worden. Koen won op 24 mei de eerste partij in een spannend gelijkopgaand toreneindspel. De tweede partij afgelopen vrijdag was nog spannender. Dalarna kwam gewonnen te staan in een eindpel (toren tegen paard + meer pionnen voor Dalarna). Maar een vork met het paard kostte de toren. Koen kon vervolgens een pion laten promoveren. Als passend einde offerde hij zijn dame tegen de laatste pion die Dalarna nog had, waarna twee koningen resteerden. De felicitaties voor Koen, die een uitstekend seizoen heeft gedraaid. Zijn rating is boven de 1100 gestegen en is daarmee ook verreweg de hoogste bij de jeugdschakers. Een florissante schaaktoekomst ligt in het verschiet!

Koen (l) de nieuwe jeugdkampioen; naast hem Bas en Dalarna

Ook natuurlijk voor Dalarna. Het is wel jammer dat ze niet de eerste dame is die jeugdkampioen bij onze club kon worden. Maar ze is qua schaken wel erg gegroeid. Alleen de fouten in gewonnen stellingen nog uitbannen en ze gaat boven de 1000 qua rating komen!

Derde werd Bas. Ook hij heeft zich heel goed ontwikkeld dit seizoen. Wat dat betreft hebben we een fantastische generatie met Koen, Dalarna, Bas, Robin, Finn, Gerben, Lars, Abel, Ilse en Gerbrich. Neem daarbij dat Ruben, Wouter, Colin, Jerimi en Patrick ook nog altijd serieus weerwerk bieden en we gaan een gezonde toekomst tegemoet bij het jeugdschaak in Ten Boer.

In de tweede groep wist Lars op de laatste dag Ruben te achterhalen. Wel sneu voor Ruben, want hij was meer aanwezig dan Lars. Lars is een tijdje uitgeschakeld geweest en dat kon hij nog net opvangen. In de beslissingspartij won hij van Ruben. Derde in deze groep werd Gerben, die runner-up Gerbrich op remise hield.

In de groep tussen 4 en 5 uur 's middags ook de nodige spannende ontknopingen.
In groep 3 was Lemée al onbedreigd 1ste geworden. Abel werd 2de. Luuk en Remco speelden hier om de 3de prijs. Remco speelde erg goed (net als 24 mei) en besliste de partij op goede wijze. Lindert werd 5de, Colin 6de.

In groep 4 was duidelijk dat Jarno kampioen zou worden. Hij won bijna al zijn partijen, hier en daar een keer pat toestaand. Wilko werd tweede, nieuwkomer Tom wist 3de te worden. Tijmen kon de laatste twee keer niet kon komen en viel hierdoor net buiten de prijzen. Wel zijn we blij met de jaren dat hij lid was van onze jeugdclub. Veel succes in Groningen verder, Tijmen.


Vrijdag is de afsluiting. Dan gaan we RDC-schaak spelen in twee groepen. De winnaars krijgen prijzen. Voor schakers die willen oefenen: zie de site van RDC:

http://www.raindropchessonline.com/SinglePlayerGame.aspx en http://www.raindropchess.nl/

Geen opmerkingen: