woensdag, september 05, 2012

Jaarvergadering SC Ten Boer


Gisteravond was de jaarvergadering van onze schaakclub. Om 20.00 uur opende voorzitter Wim van Dijken de vergadering met de mededeling dat hij het kort zou houden: altijd een positief begin.

Bij de binnengekomen stukken en mededelingen viel al meteen een klap: 1e bordspeler en clubkampioen Roelof houdt het op zijn minst een jaar voor gezien in de in- en externe competitie en zal zich met zoveel te meer energie op het jeugdschaak werpen. Er is zelfs sprake van een noordelijke jeugdcompetitie waar hij zich ongetwijfeld met hart en ziel voor zal inspannen. Heel mooi voor de jonge schakertjes, maar heel jammer voor de club, een aderlating voor de interne én evenzeer voor de resultaten tegen andere clubs.

Vervolgens werden de prijzen voor de diverse competities uitgereikt. Het  verslag van de penningmeester werd na enige aarzeling goedgekeurd (wat voor boekhouders onmiddellijk duidelijk is, is dat nog niet voor de leek) en de kascommissie werd dank gezegd.
Daarna werd, na wat discussie, besloten de contributie licht te verhogen bij de senioren. Bij de jeugd wordt dit besluit nog even uitgesteld en afhankelijk gemaakt van nu nog onzekere factoren.

Bij het chapiter functieverkiezing wordt Klaas (wedstrijdleider extern) zonder dralen herkozen; een hamerstukje: agendapunten in deze sfeer leveren, zoals genoegzaam bekend, in de praktijk de minste moeilijkheden op. Waar zou dat toch aan liggen?

Ledenwerving en PR: elk jaar een wat droevig onderwerp: oud-leden zijn uiterst zelden te porren voor een come-back en voor anderen vormt de drempel tussen huisschaak en clubschaak een haast onoverkomelijke barrière. Artikelen in de krant willen nog wel eens lukken: Jan heeft een stukje voor in de Noorderkrant opgestuurd (heb ik zojuist trouwens niet kunnen vinden; de kranten laten het ook wel eens afweten) en Albert zal proberen nog eens door te dringen bij BuurContact, dat gaat bijna altijd goed.

Aan de belangstelling voor de dorpenwedstrijd Ten Boer-Bedum wordt getwijfeld: die is, zowel bij Bedum als bij Ten Boer waarschijnlijk tanende. Zoja, dan maar korte metten maken met het geheel (vindt althans Albert).

Tot zover deze bijeenkomst. Volgende week de 1e ronde in de onderlinge strijd om het kampioenschap 2012-2013. Zoals bekend vóór 18.30 uur afmelden bij verhindering bij de wedstrijdleiding (050-3022085).

Extra puntje:

Gisteravond werd ik verblijd met een mailtje waarin het meedoen aan de seniorencompetitie door twee jeugdleden werd meegedeeld: Dalarna van Pijkeren en Bas Klomberg. Ze zijn van harte welkom en ik hoop dat een en ander ze zal bevallen!

Geen opmerkingen: