maandag, september 17, 2012

Begin jeugdseizoen SC Ten Boer

Afgelopen vrijdag is het schaakseizoen voor de jeugd weer gestart. Normaal beginnen we met de Sportrecreade, maar dit jaar was de eerste schaakmiddag voor dit toernooi gepland. Door kampen op scholen was de opkomst nog wat laag. Maar zoals het nu staat, starten we met 25 schakers. Hiervan zijn er maar liefst 13 die al op het voortgezet onderwijs zitten. Het seizoen begon met een aantal partijen tegen elkaar. Hoogtepunt was het kampioenschap wie de meeste stukken op elkaar kan zetten. In de groep van 4 tot 5 wisten men 7 stukken op elkaar te plaatsen zonder dat de toren instortte (winnaars Kevin en Olaf). In de VO-groep was Dalarna in staat om 8 stukken op elkaar te plaatsen. Een succesvolle start!
Bij de Sportrecreade waren 15 schakers aanwezig. Ook hier een wat mindere bezetting door alle kampen en andere activiteiten op deze zaterdag. Er waren maar liefst 8 schakers, die nog geen lid zijn van de schaakclub. En daar zaten wel een paar echte talenten tussen. Deze nieuwe schakers deden een aantal spellen, waarmee men de loop van loper, toren, koning leert kennen. Winnaars werden Tessa en Luc. Proficiat.
In de zaal waren de schakers van de jeugdclub aan de gang. In de sterkste groep verraste Lemée iederen door voor Robin op de 1ste plaats te eindigen. In de B-groep was Remco de sterkste. Lindert en Jarno speelden, zoals vaker!, uiteindelijk 3 partijen om te bepalen wie 2de zou worden. Lindert won deze strijd.