woensdag, oktober 03, 2012

Ronde 4 in onderlinge competitie SC Ten Boer


De resultaten van de partijen gespeeld in de 4e ronde van de clubcompetitie zijn de volgende:

Erick Erdtsieck (w) - Albert Prins: ½  ½
Marten Berends (w) - Erwin Kok: 1 - 0
Piet Beetsma (w) - Gerard Zijlema: 1 - 0
Wopko Dijkema (w) - Free Blok: 1 - 0
Harm Buter (w) - Ad Mertens: 1 - 0

AMK: Bas Klomberg, Alfred Rodenboog en Jan Pilon en Klaas Dijkhuizen (hoewel laatstgenoemde toch aanwezig was!) 

Vooruitgespeeld werd de partij aan het 1e bord van de NOSBO-wedstrijd Ten Boer - DAC, van volgende week 9 oktober:

H. Kloosterman (wit) - Klaas Dijkhuizen: ½  ½

In deze partij werd, voor zover ik heb kunnen constateren, het evenwicht niet verbroken en het liep dus uit op een terechte remise. Aanstaande dinsdag tussen 11.00 en 11.30 uur 's avonds weten we meer!

Erick-Albert
Erick offerde al heel snel een pion. Later bleek dat hij niet wist dat dit theorie was. Origineel van hem dus, maar hoe dan ook, hij kreeg hierdoor het initiatief en zwart moest enige zeilen bijzetten ten behoeve van de defensie. Dat lukte, want ook al stond wit heel goed, een beslissende wending is er hoogst waarschijnlijk niet geweest. Na 26 zetten, toen de partij in een stroomversnelling begon te raken werd tot remise besloten. Ik geef het toe: weer een remise, maar dit keer in ieder geval geen 'bloedeloze' (zie verslag vorige ronde, met commentaar in geel van Derk Schuttel).

Marten-Erwin
Erwin had vermoedelijk niet zijn dag, omdat hij kort na de openingsfase zomaar een wit paard op c7 toeliet met schaak en aanval op Ta8, die dan ook verloren ging. Omdat daar voor zwart weinig tot niets tegenover stond was de partij toen al beslist en wit maakte het dan ook uit.

Piet-Gerard
Wit kreeg al vrij vlot de betere stelling en zwart kampte later met een flinke achterstand in ontwikkeling. Piet wist dat goed uit te buiten. Waar precies de beslissing viel heb ik niet meegemaakt, maar het volle punt bleek later inderdaad bij wit te zijn terechtgekomen.

Wopko-Free
Free hield lang stand, maar gaf in het eindspel een paard kado, waarna het natuurlijk meteen gebeurd was. Wopko haalde dankbaar de overwinning binnen.

Harm-Ad
Met enige moeite, zoals de witspeler na afloop van de partij verklaarde. had hij de winst in deze partij naar zich toe weten te trekken. Het liep uit op een eindspel met aan beide kanten een toren en een paard, waarbij wit een voorsprong in pionnen had. Dat laatste aspect gaf de doorslag.

Zoals gebruikelijk een dezer dagen de nieuwe ranglijst!

Geen opmerkingen: