zondag, november 25, 2012

Grand Prix VeendamMail van Roelof Kroon aan Alberts SchaakBlog:

GP Veendam

Zaterdag was in Veendam het 3de Grand Prix van het seizoen. Er waren 44 deelnemers, waarvan 10 van onze schaakclub uit Ten Boer. Uiteindelijk gingen we met 4 prijzen naar huis.

Robin speelde in de A-groep. Hij deed het erg goed. Vooral technisch gewonnen stellingen speelt hij goed uit. Dit doet hij met planmatige stappen. Zoiets verraadt een groot talent. Uiteindelijk won hij twee van zijn vijf partijen en werd daarmee slechts 5de.

In groep B speelde Dalarna. Ze deed het erg goed. Twee keer liet ze een tegenstander met remise ontsnappen. Eén keer in een leerzaam eindspel met minorpromotie en al. Uiteindelijk werd Dalarna 3de met 3 remises, 1 verliespartij en 1 winst. Ik ben heel positief over haar ontwikkeling.

Gerben had in groep C een mindere dag. Slechts 1 punt wist hij te scoren.

Gerbrich en Remco speelden in groep D. Gerbrich speelde als altijd op het scherpst van de snede. Eén belangrijk leerpunt vandaag: geen eigen actieve stukken ruilen tegen passieve stukken van de tegenstander. Daarmee kom je in de problemen. Het kostte haar de partij tegen Joost Bensink van SCEPU die de groep won. Gerbrich werd 3de met 4 punten. Remco viel net buiten de prijzen met 3 punten.

In groep E speelden maar liefst 3 van onze jeugdschakers. Ilse speelt zoals altijd optimistisch. Ze laat zich niet uit het veld slaan door een verliespartij. Nu had ze 1,5 punt aan het eind. Luuk en Abel deden het beter. Abel leek zelfs op de 1ste plaats af te gaan, maar een verliespartij in de laatste ronde voorkwam dit. Uiteindelijk werd hij 2de met 5 punten. Luuk begon goed maar had halverwege een dipje. De ronden 3 en 4 gingen verloren. Toen hij van Abel verloor mocht hij gelukkig Angry birds spelen op de iPod van Abel, dus dat verzachtte het leed enigszins. Uiteindelijk werd Luuk 3de met 5 punten, evenveel als Abel.

Tenslotte speelden Martijn en Jarno in groep F. Martijn schaakt nog maar net, maar zijn schaak is al heel goed en planmatig. Hij tikt al aan tegen de schakers van groep F. Uiteindelijk 2 punt in deze sterke groep. Ik voorspel een grote schaaktoekomst gezien zijn groei en passie voor het spel. Jarno leek op de 2de plaats af te gaan. Met 4 uit 5 had hij alles onder controle. Helaas, 2 nederlagen zorgden voor een 4de plek. Wat een pech!

Het toernooi was bijzonder goed georganiseerd. Mijn complimenten aan Theo Mooijman en Sjoerd-Jan Burgsma voor de duidelijke en strakke leiding. Alle kinderen kregen iets mee naar huis. Het toernooi verdient meer deelnemers volgend jaar!

Geen opmerkingen: