vrijdag, december 21, 2012

Kerstmis 2012


Alberts SchaakBlog wil graag ieder in het algemeen en de bezoekers van dit weblog in het bijzonder, goede kerstdagen toewensen!TERZIJDE:

Ontelbare mensen hebben zich in de loop van de geschiedenis, beïnvloed door vreemde ideeën als ze werden, beijverd de ondergang van de wereld te voorspellen. Gelukkig waren diezelfde persoonlijkheden meestal zo onnozel (maar toch ook wel heel attent) dat ze er een datum bij noemden, zodat ze, wanneer het moment der verdoemenis was aangebroken, onmiddellijk en hard door de mand vielen: iets handiger is het, zoals duidelijk zal zijn, om bij je wijze aankondigingen geen tijdstip te vermelden, zodat je met je glazen bol-verzinsels (heel) lang vooruit kunt.

Het lag dus voor de hand wat er zou gebeuren met de voospelling die uit de Mayakalender tot ons scheen te komen. Afstammelingen van de Maya's hadden van deze meer dan sombere visie trouwens al afstand genomen, zodat we de bron van een en ander toch vooral moeten zoeken bij hen die aan het interpreteren zijn geslagen.
Uit de gespleten bergwand van de Pic de Bugarach zou, om het geheel nog wat extremer te maken, een soort ufo opstijgen om hen die een verder leven beschoren zou zijn aan de apocalyps te laten ontsnappen. Hoe gek kun je zijn? 

Uiteraard is dat alles niet doorgegaan en kunnen we rustig de kerstdagen en de oliebollen tegemoet zien en... als alles meezit misschien wel héél 2013!

Waarom zijn veel medemensen toch zo gebrand op dit soort onheilsverhalen? Het antwoord ligt zo voor de hand dat  ik het daarom graag aan iedereen persoonlijk overlaat om dat onder woorden te brengen! Maar gevreesd moet worden dat die opgave toch menigeen boven de pet zal gaan.

Geen opmerkingen: