woensdag, december 05, 2012

Ten Boer wint van Veendam 2 in Nosbo-beker


In de NOSBO-bekercompetitie heeft Ten Boer gisteravond (het is 00.15 uur dus ik kan dat zeggen) gewonnen van Veendam 2 en is dus weer een ronde verder.

In de kwartfinale zal in februari Ten Boer uitkomen tegen de winnaar van de ontmoeting Haren 1 - Unitas 1 (wordt gespeeld op 20 december). Dat wordt een pittige opgave, maar dat het eenvoudiger zou worden dan tot nu toe, lag natuurlijk ook niet voor de hand.

SC Ten Boer - SC Veendam 2: 3 - 1

1. Klaas Dijkhuizen (w)(1899) - B. Romijn (z)(1822): 1 - 0
2. Piet Beetsma (z)(1734) - F. de Raad (w)(1628): 0 - 1
3. Jan Pilon (w)1726) -  F. Ferwerda (z)(1559); 1 - 0
4. Albert Prins (z)(1655) - W.F. Smit (w)(1476): 1 - 0

In de onderlinge competitie werden de volgende partijen gespeeld:

Wopko Dijkema (w) - Erick Erdtsieck: 0 - 1
Gerard Zijlema (w) - Ad Mertens: 1 - 0
Harm Buter (w) - Marten Berends: 1 - 0

AMK: Erwin Kok, Bas Klomberg en Alfred Rodenboog; SN: Free Blok.


Klaas-Romijn
Van Klaas begreep ik bij een glaasje na afloop dat Bart een stuk offerde maar dat dat te vroeg kwam en dat hijzelf als antwoord net iets sneller kon toeslaan, met als resultaat de winst in de partij.
Zie ook Klaas' Blognote (inderdaad, het weblog van Klaas) voor diens eigen bevindingen m.b.t. dit treffen en... zijn quizvraag van de week.

De Raad-Piet
PIet kwam uistekend voor de dag in het middenspel  met een sterk torenduo en en pion voorsprong na een nuttig schaakje. Later vergiste hij zich echter fors in een combinatoire mogelijkheid van zijn tegenstander, waardoor die via via een pion kon laten promoveren, waarna het uiteraard afgelopen was.

Jan-Ferwerda
In het begin van de partij had Jan het niet gemakkelijk met zijn tegenstandster, maar later ging het hem beter af, zeker nadat zij zonder veel aanleiding een stuk  offerde. Hij wist het geheel toen zonder veel moeite af te ronden.

Smit-Albert
In een aanvankelijk redelijk gelijkopgaande partij hield zwart toch voortdurend hoop op een voor hem gunstige afloop, al was het alleen maar omdat wit bijzonder veel tijd gebruikte. Hij (Albert) wist af te wikkelen naar een pionneneindspel met ongelijke lopers dat ondanks dat laatste aspect voor hem  beter stond. Wit verspeelde vervolgens zijn loper die geen uitweg meer had, maar ook een andere voortzetting zou niet geholpen hebben, aangezien zetdwang onvermijdelijk zou zijn geworden. Wit gaf op, waardoor de 3-1 eindstand werd bereikt.

Geen opmerkingen: