zondag, december 30, 2012

Ten Boersters op toernooi Schaakstad Groningen

Gisteren bracht ik een bezoekje aan het toernooi van Schaakstad Groningen, u weet wel de City of Talent.

Altijd leuk om even bij een toernooi rond te scharrelen en en passant ook even bij de boekenstalletjes te snuffelen. Aan het toernooi doen twee schakers van SC Ten Boer mee: Jan (Pilon) en jeugdleider Roelof (Kroon).

Eerstgenoemde doet mee aan de open C-groep (9 ronden) en staat na 8 ronden op de gedeelde 7e-11e plaats met 5 uit 8. Vandaag speelt hij in de laatste ronde tegen Ruben Bourgonjen (11 jaar, rating 1143: op de ratings van kinderen kun 
je je trouwens lelijk verkijken, maar dat even terzijde). Mocht Jan winnen dat gaat hij hoog eindigen. In zijn partij van gisteren bereikte hij een gewonnen dame-eindspel, dat hij gezien de uitslag inderdaad tot een goed einde heeft weten te brengen.

Ook Roelof doet het goed: in de Compact A-groep (5 ronden) staat hij naar 4 ronden gedeeld 5-8 met 3 uit 4. Vanmiddag speelt hij tegen Peter Tromp (2050) en ook hij (Roelof) zou door te winnen een prima prestatie leveren. Gisteren wist hij zijn partij tegen Paul den Boer met een mooi kwaliteitsoffer te beslissen en zijn tegenstander moest, met mat in het vooruitzicht, opgeven.

Kijk voor alle details op Schaakstad Groningen.

In de laatste ronde wist Jan inderdaad weer te winnen, wat ik eigenlijk wel had verwacht, want een ratingverschil van een kleine 600 punten is wel erg veel, ook al weet je bij jeugdige schakers in dat opzicht nooit precies waar je aan toe bent. Jan eindigde daardoor met 6 uit 9 op een gedeelde 3e t/m 7e plaats van de 38 deelnemers. Bravo!


prijsuitreiking in groep C: geheel rechts Jan

In Compact A speelde Roelof zijn laatste partij remise, waardoor hij met 3,5 uit 5 op een gedeelde 4e t/m 8e plaats is geëindigd, van de eveneens 38 deelnemers.

de eerste 8 van Compact A; 4e van rechts Roelof

Van beiden een mooie prestatie! Ze doen vast nog wel eens mee en wie weet wie nog meer uit Ten Boer!

Roelof mailde zelf nog het volgende:

Hoi Albert,
Jan heeft vandaag erg goed gespeeld en won van Ruben Bourgonjen. Hierdoor werd hij gedeeld 3de. Roelof speelde remise tegen Pieter Tromp. Hierdoor werd hij gedeeld 4de en ontving verrassend nog een prijs.
Lisanne Waardenburg won een ratingprijs. Van de overige jeugd waren er veel prijzen voor de Paardensprongers. Jonas en Martijn wonnen een geldprijs. Hopelijk zal de jeugd in Ten Boer in de volgende jaren zijn weg vinden naar de Compactgroepen.
H.gr.
Roelof

Geen opmerkingen: