zondag, december 16, 2012

Veel eremetaal voor Ten Boer op het GP Emmen

Verslag van Monique Breeken:


Gisteren vond al weer het 4e GP plaats in Emmen. 38 deelnemers verdeeld over 5 groepen gingen met elkaar de strijd aan. Hieronder waren 9 Ten Boerster schakers. Zij gingen er met 6 prijzen vandoor: 1x goud, 1x zilver en 4x brons !

Robin was ingedeeld in groep A. Met de laagste rating in deze groep wist hij knap te winnen van de gebroeders Bourgonjen en met nog een fraaie remise tegen Martijn van Nimwegen werd hij met 2,5 pt derde in de eindklassering. Of dit genoeg is om de GP-leiderstrui terug te veroveren moet nog blijken maar om met zijn tweede optreden in de A-groep al een prijs te winnen is een fantastisch resultaat.   

Robin (m)

In groep B deden Dalarna en Finn mee. Finn verloor slechts 1 partij en met 3x winst en 3x een remise pakte hij met 4,5 pt de tweede prijs. Dalarna was ook goed in vorm. Ze begon uitstekend met drie overwinningen op rij waaronder de winst op de uiteindelijke winnares Feline. Met nog twee remises in de 4 laatste partijen werd ze met 4 pt derde.
Het was erg spannend in de deze groep want na de 6e ronde hadden zowel Finn als Dalarna ook nog kans op de eerste plaats.  

Dalarna (r), Finn en winnares Feline

Gerbrich en Gerben zaten in groep C. Gerben begon goed met 2 keer winst maar verloor er toen ook weer 2. Maar hij is onvermoeibaar en won de laatste 3 partijen. Met 5 pt leverde dat de 3e prijs op. Gerbrich had het moeilijker want ze had de laagste rating in deze groep. Maar ze wist 2x fraai te winnen.  
  
Gerben (l)

In groep D maar liefst 3 Ten Boerster schakers. Lemée was onoverwinnelijk en won al haar 7 partijen. Uiteraard was dat goed voor de 1e prijs. Na de 6e ronde hadden zowel Luuk als Lindert nog kans op respectievelijk de 2e en 3e plaats. Ze moesten dan wel hun laatste partij winnen. Maar de vermoeidheid had toegeslagen en beiden verloren helaas.

Lemée en Luuk

Voor Luuk waren zijn 4 pt nog wel goed voor de 3e prijs. Lindert bleef op 3 pt steken en viel net buiten de prijzen. Maar erg goed gedaan want Lindert had de laagste rating in deze groep.  


Gerbrich en Lindert met tegenstanders

In de laatste groep deed Jarno mee. Jarno begon als een speer en won zijn eerste 3 partijen. Daarna was de concentratie een beetje weg met als gevolg 3 verliespartijen. De laatste partij eindigde weer in winst wat een gedeelde 3e plaats opleverde. Helaas: op onderling resultaat werd Jarno 4e.

Geen opmerkingen: