woensdag, januari 09, 2013

Klaas Dijkhuizen snelschaakkampioen Ten Boer


Het jaarlijkse toernooitje om de Mien-bokaal, ofwel om het snelschaak-kampioenschap van SC Ten Boer, is met glans gewonnen door Klaas Dijkhuizen. Hij behaalde de lastig te verbeteren score van 8 uit 8.  

Klaas ontvangt de Mien-bokaal uit handen van wedstrijdleider Jan Pilon

Negen gegadigden meldden zich als deelnemers aan het evenement. De gastleden uit Usquert hadden hun eigen toernooitje en waren daarom niet van de partij en  jeugdleden van onze club, waarvan enkele de afgelopen jaren wel meededen, lieten het nu afweten.
Wel aanwezig was oud-voorzitter Wim van Dijken, waardoor het idee dat hij misschien binnen afzienbare tijd weer bij de club komt stand blijft houden.

Het werd een aardige avond. De partijen werden in een voor vrijwel iedereen nieuw speeltempo afgewikkeld: per speler per partij 5 minuten + 3 seconden per zet. In de laatste ronde leidde dat tot een grappig  incidentje in de partij tussen Albert en Gerard, toen laatstgenoemde zich licht (?) ergerde aan het feit dat eerstgenoemde in het eindspel zo snel speelde (Gerard zelf kon er trouwens ook wat van) dat zijn nog ca. 15 seconden op de klok vrijwel intact bleven, waardoor de witspeler (A.) alsnog de winst naar zich toe kon trekken. Overigens deed uw verslaggever het niet geweldig en is hij in het snelschaken wel eens beter voor de dag gekomen. "Mais où sont les neiges d' antan?" om met François Villon  te spreken.

Na de laatste ronde maakte wedstrijdleider Jan de balans op en deed ieder een weloverwogen keuze/greep uit het door gezamenlijke inbreng gevormde prijzenpakket.

Het eindresultaat:

1. Klaas Dijkhuizen 8 uit 8; 2. Jan Pilon 6; 3-4. Alfred Rodenboog en Piet Beetsma 5,5; 5. Albert Prins 4; 6. Marten Berends 3; 7-8. Wim van Dijken en Gerard Zijlema 1,5; 9. Ad Mertens 1.

Van voor naar achter: Wim, Marten, Klaas, Piet, Jan en Alfred  

Ad (l) - Gerard

Geen opmerkingen: