woensdag, februari 06, 2013

Clubcompetitie Ten Boer: ronde 18


De 18e ronde van de onderlinge competitie werd, zoals wel bij meer ronden dit seizoen het geval was, lichtelijk ontsierd door een (te) hoog percentage afzeggers. Voeg daarbij het toch al niet grote ledenaantal en je hebt redenen genoeg voor contemplatie, uiteindelijk noodzakelijkerwijs gevolgd door diepe berusting....

Gelukkig waren onze gastleden uit Usquert wel van de partij, zodat er tenminste nog vier borden op tafel konden verschijnen. Daarop vonden de volgende krachtmetingen plaats:

Klaas Dijkhuizen (w) - Gerard Zijlema: 1 - 0
Albert Prins (w) - Piet Beetsma: ½ - ½
Erwin Kok (w) - Harm Buter: 1 - 0
Ad Mertens (w) - Erick Erdtsieck: ½ - ½

AMK: Marten Berends, Alfred Rodenboog, Wopko Dijkema en Bas Klomberg. 
SN: Jan Pilon

Gerard kwam tegen Klaas al vroeg in de partij in moeilijkheden en gaf toen ook meteen op. Wel wat vroeg, maar niet onterecht.
Albert en Piet wisselden weer eens een korte remise: 20 zetten. Eerstgenoemde stond in de openingsfase iets beter, maar het geheel verwaterde wat en een gelijkspel leek een redelijk besluit.
Van de klappen die Erwin en Harm elkaar uitdeelden heb ik niets gezien, maar Erwin kwam hier in ieder geval als overwinnaar uit de stofwolken te voorschijn.
Ad leverde een aardige prestatie af door de met ratingpunten aanzienlijk beter bedeelde Erick op remise te houden. In het middenspel leverde de zwartspeler een stuk in door een gemeen schaakje van wit, maar hij hield voldoende dreiging over dankzij enkele sterke pionnen, zodat ook hier een remise het resultaat was.

Nog voor de volgende ronde verschijnt de nieuwe ranglijst.

TERZIJDE:en natuurlijk hieronder toch nog weer even (het blijft leuk, in ieder geval voor Alberts SchaakBlog): even klikken!


De CHESS in 2006 (Tomas Pinas op www.shipspotting.com)

Geen opmerkingen: