woensdag, maart 13, 2013

SC Ten Boer: ronde 23 + Einaudi


Slechts 4 partijen: het begint gewoon te worden, met maar een klein aantal leden en iedere week een aantal afzeggingen. Ziehier hoe een  handjevol getrouwen (even komt de term hondstrouw bij me op, maar ik geloof dat dat alleen gezegd wordt van de Feyenoord-aanhang) het er afbracht.

De resultaten:


Klaas Dijkhuizen (w) - Piet Beetsma: ½ - ½
Alfred Rodenboog (w) - Jan Pilon: 0 - 1
Albert Prins (w) - Wopko Dijkema: 1 - 0
Harm Buter (w) - Ad Mertens: 1 - 0

AMK: Erick Erdtsieck, Erwin Kok, Gerard Zijlema, Marten Berends en Bas Klomberg.


Klaas-Piet
Klaas had, zoals hij later verklaarde, een 'houten kop' en kon niet nadenken deze avond. Dat verklaart op zijn minst gedeeltelijk de remise. In het middenspel stond eerder zwart beter. Ondanks dat hoorde ik Klaas op een gegeven moment remise afslaan met de bekende kreet we gaan nog even door. Korte tijd later was het evenwel toch zover en kwam het gelijkspel op tafel.

Alfred-Jan

Alfred stond, als ik het even mag inschatten, in het middenspel redelijk goed, misschien iets minder dan Jan. Even daarna deed hij evenwel zijn dame in de aanbieding en daarmee was de partij voorbij en het leed geschied.

Albert-Wopko

Albert kwam tegen Wopko een pion voor, maar daarna was het nog flink aanpoten voordat de witte stelling echt op winst wees. Zwart kampte met een achtergebleven pion op c7 die door wit constant onder druk werd gehouden. Later maakte wit nog enkele pionnen buit, maar omdat er sprake was van ongelijke lopers, terwijl de witte loper ook lange tijd niet actief meedeed duurde het ook toen nog even. Na het in laten staan van zijn toren (het eerste moment dat de witte loper wél meedeed) moest zwart zijn koning omleggen.

Harm-Ad

In de fase middenspel, begin eindspel vond ik dat Ad een stuk beter stond, zo niet gewonnen. Daarna moet er het een en ander met de zwarte stelling flink mis zijn gegaan, want toen drongen (bescheiden) overwinningsgeluiden uit het witte kamp tot Albert door. Zo gaan die dingen.

Terzijde:


Maandagavond een meesterlijk concert bijgewoond van de Italiaanse pianist en componist Ludovico Einaudi (voer in het zoekbalkje links bovenaan ook eens het woord Monday in). Aanvankelijk begonnen als solo-pianist laat hij zich nu al geruime tijd begeleiden door een krachtig ensemble (strijkers en percussie). 

Voor een al geruime tijd uitverkochte grote zaal van de Oosterpoort speelden ze o.a. meerdere nummers van hun nieuwe cd In a Time Lapse (2013). Eén daarvan was Waterways. Het in deze video bovendien getoonde liefdesverdriet is een toegift....

Geen opmerkingen: