donderdag, april 11, 2013

E-team SC Ten Boer plaatst zich voor het NKMail van Jantine Reinders aan Alberts SchaakBlog:


Zaterdag 6 april deden Luuk, Lindert, Martijn en Mieke mee met het NOSBO-kampioenschap voor E-teams in de Hunzeborgh in Groningen. Het toernooi werd weer uit-stekend georganiseerd door de Paardensprong. In totaal deden er 6 teams mee. De eerste 3 teams plaatsen zich voor het NK op 25 mei in Naaldwijk (ZH).

Meteen in de 1ste ronde speelde het team de achteraf belangrijke wedstrijd om de 3de plaats tegen Unitas. Luuk, Lindert en Mieke verloren helaas, Martijn wist zijn partij knap te winnen. Op een gegeven moment zag Martijn dat hij 2 zwarte lopers had [Albert: dat overkomt mij ook wel eens, vooral als ik  met zwart speel]. Hij heeft de wedstrijdleider gevraagd wat nu te doen, ze hebben een van de lopers terug beredeneerd naar een wit vak en toen kon Martijn weer verder spelen.


De 2de ronde moesten onze E-schakers tegen de Paar-densprong 2. Lindert, Martijn en Mieke verloren, Luuk speelde knap remise tegen de 1ste bord speler van dit sterke team.In de 3de ronde speelde het team tegen Haren. Dit ging heel goed, Luuk, Lindert en Mieke wonnen. De eerste matchpunten waren binnen.


De wedstrijd in de 4de ronde tegen de Paardensprong 1 was kansloos. Zoals verwacht verloren ze tegen dit team dat met de nummers 1 en 3 van het afgelopen NK speelde. Het team won alle vijf wedstrijden met 4-0 en kan zich gaan opmaken voor een gooi naar de Nederlandse titel op 25 mei.In de laatste ronde speelde het team tegen de Paarden-sprong 3. Helaas had Lindert zijn dag niet en verloor hij weer. Luuk en Martijn wonnen gelukkig wel. Bij Mieke was het nog heel spannend. Op het laatst stond ze met koning + toren tegen koning voor. Haar tegenstandster bood nog remise aan, maar dat wilde ze niet. Dapper ging ze door, maar kon haar tegenstandster niet mat zetten. Doordat de tegenpartij door de tijd heen ging had Mieke gewonnen en met 3-1 weer 2 matchpunten gehaald. Hierdoor werd het team met een totaal van 4 matchpunten vierde.


1. SC de Paardensprong 1
2. SC de Paardensprong 2
3. SV Unitas
4. SC Ten Boer
5. SC Haren
6. SC de Paardensprong 3


Doordat Unitas afziet van deelname aan het NK, heeft Ten Boer zich toch nog geplaatst en gaan we meedoen aan het NK! Mieke zal hier niet aan deelnemen, ze richt zich op het FGH-kampioenschap eind april. Hugo Timmer wordt lid van onze club en zal het team aanvullen als we naar Naaldwijk gaan.

Geen opmerkingen: