donderdag, april 25, 2013

GP Unitas


Mail van Roelof Kroon, jeugdtrainer van SC Ten Boer:


Afgelopen zaterdag is de GP van Unitas georganiseerd. Ik was hier zelf niet bij aanwezig, maar de nodige schakers van de club wel. Er zijn ook wat prijzen gewonnen. Op basis van verhalen van mijn kinderen, Erwin Kok, de moeder van Hugo en de familie Bruins heb ik wat informatie gekregen. Hieronder de bijpassende manier van verslaglegging: scorebordjournalistiek
Er deden 62 kinderen mee. Raymon Oord won de A-groep. 
Finn speelde in Groep B. Hij deed het goed (2,5 punt), won een paar ratingpunten, maar geen prijs.
In groep C twee prijzen. Robin werd 1ste. Hij verloor alleen van nummer 3: Gerben. Gerbrich en Silke deden ook mee in deze groep. Silke moet na twee ronden ziek afhaken. Gerbrich speelde een paar goede partijen en werd 4de met 4 punten.
In groep D speelden Lemée en Ilse. Ilse scoorde 2 punten, waaronder een lange en spannende partij tegen Joost Bensink van Scepu. Lemée werd gedeeld tweede. Op basis van onderling resultaat en SB-punten viel ze buiten de prijzen.
Abel won de tweede plaats in groep E, achter de aanvoerster van het GP-klassement. Deze Marrit Adema wordt erg snel erg veel sterker. Net als haar broer trouwens. In deze groep speelden ook Luuk, Joppe en Remco, maar in de marge van het geweld dat door Marrit en Abel werd gegenereerd.
Hugo Timmer heeft tegenwoordig ook de clubnaam Ten Boer achter zijn naam. We zijn daar erg trots op, ook omdat hij prijs na prijs wint. Afgelopen zaterdag een tweede in groep F. Goed gedaan Hugo! Jarno en Lindert scoorden wel, maar haalden geen prijzen. Toen ik aan Lindert vroeg wat er gebeurd was, zei hij dat hij te vaak een stuk weg had gegeven. Maar daar gaan we aan werken.
In groep H speelden Hilde, Martijn en Mieke. Voor Hilde het eerste toernooi. En nu al 1,5 punt. Geweldig gedaan, Hilde. Mieke komt al helemaal op stoom. Ik ben erg overtuigd van de mogelijkheden die ze heeft om de komende jaren een belangerijke dame binnen de Nosbo te worden. Nu viel ze nog nét buiten de prijzen, volgende keer niet meer, denk ik. Martijn haalde wel weer een prijs. De derde dit keer!

Kortom: als we Hugo meetellen, waren er 15 schakers van onze club, die 5 prijzen wonnen. Een mooi resultaat.In de stand van het GP-klassement staan veel schakers van ons goed: 
3 Robin Bruins 
4 Jarno Bruins 
6 Luuk Hartman 
7 Gerbrich Kroon 
9 Hugo Timmer 
12 Martijn Reinders 
14 Abel Nissen 
16 Lindert Kroon 
17 Lemee Reuver 
20 Gerben Mulder 
22 Dalarna van Pijkeren 
23 Ilse Schuit
Een hele prestatie 12 schakers bij de beste 25. Alleen de plaatsen 1 en 2 zijn een beetje uit beeld verdwenen.

Geen opmerkingen: