zondag, mei 12, 2013

Grand Prix in Assen


Een door Thea Heersema doorgestuurd verslagje van de GP Assen, van de hand van Agnes Schuurman:

Zaterdag 11 mei 2013 werd in Assen een nieuwe ronde van de Nosbo Grand-Prix georganiseerd. Vanuit Ten Boer waren er 9 deelnemers en in totaal speelden er ruim 50 kinderen deze middag.

In groep B speelden Robin en Gerben. Beiden haalden 3 punten en op onderling resultaat (Gerben won van Robin) leverde dit een 3e plaats op voor Gerben en een 4e plaats voor Robin.

Lemée speelde in groep C. Haar laatste partij was uitermate spannend en na besluit van de wedstrijdleider werd remise toegekend. Daarmee kwam Lemée op 2½ punt, net als een andere speler in groep C. De beslissing voor de 3e plaats werd genomen op basis van het aantal bordpunten en dat was in het voordeel van Lemée. Zij ging daarom naar huis met de beker voor de 3e plaats.Ilse en Abel speelden in groep D. De onderlinge partij tussen Ilse en Abel eindigde in winst voor Abel. Abel scoorde uiteindelijk 5 punten, net als de uiteindelijke winnaar in groep D. Op onderling resultaat eindigde Abel op de 2e plaats. Ilse behaalde 3 punten en viel daarmee buiten de prijzen.Hugo speelde in groep E. Hij behaalde een totaal van 4 punten en op basis van onderling resultaat leverde dat Hugo een 3e plaats op.

In groep F speelde Jarno. Hij behaalde 4 punten en op basis van onderling resultaat ging de 3e plaats net aan zijn neus voorbij. Hij is als 4e geëindigd.

Hilde en Mieke ten slotte speelden in groep G. Hilde behaalde 1 punt en Mieke behaalde 3 punten. Beiden vielen buiten de prijzen maar zijn wel een hele middag schaakervaring rijker.


Geen opmerkingen: