zaterdag, augustus 31, 2013

Jeugdschaak op de sportrecreade

Hallo Albert,
Verslag van de strijd om de Sportrecreade.
Roelof.

Vanmiddag hebben 18 schakers de opening van het schaakseizoen in Ten Boer bijgewoond. Hierbij 7 kinderen die nog geen lid zijn van de club. Winnaar van de sterkste groep werd Koen. Robin werd op onderling resultaat tweede. Allebeide kanonnen van het jeugdschaak scoorden 6 uit 7, Koen won de onderlinge partij. Verrassing van de middag werd Lindert. Hij werd derde en wist als enige Koen te verslaan. Een prestatie van formaat. Ook heel bijzonder: als Remco in zijn partijen tegen Gerbrich en Lindert niet in totaal gewonnen stand op tijd had verloren, was hij derde geworden. 

In de tweede groep was Jarno afgetekend de beste. Hij hoefde alleen een half punt aan Marten Wester af te staan. Tweede werd Mieke, die de onderlinge partij van Wouter won. Allebeide drie punten.

In de groep met beginners hebben we een aantal wedstrijden gespeeld met de loop van de stukken. Hier won Niek Prins voor Jasper Bolhuis en Brian Schuls. Sem ter Harkel, met zes jaar de jongste deelnemer, viel net buiten prijzen, maar ik was erg onder de indruk van zijn spel. Hij heeft al veel van Wouter geleerd. Om half vier was de prijsuitreiking. 

Lemee Reuver wist als een van de weinigen het retroprobleen op te lossen en won deze prijs. 
Hierbij het retroprobleem Wit is aan zet. Vraag 1: wat was de laatste zet van zwart? Vraag 2: wat was de zet die wit hiervoor deed?Geen opmerkingen: