zaterdag, september 28, 2013

NJC ronde 1


Verslagje van jeugdleider Roelof:

De dag voor onze eigen Grand Prix vond gisteren de eerste ronde van de Noordelijke Jeugd Competitie plaats. In Ten Boer nog wel, want het materiaal voor de GP was al door Monique gebracht. Sjaak zette de schaakborden tijdens onze clubmiddag alvast klaar: 16 borden voor 8 teams.

Er doen dit jaar 10 teams mee. Vanuit Sneek twee teams, die tegen elkaar op eigen locatie speelden. Verder een team van Haren, Staunton, Paardensprong, ScepU, Meppel (MSV), Gorredijk en twee teams uit Ten Boer. Onze teams mochten direct tegen elkaar. We hebben dit jaar een sterk en een minder sterk team. In het sterke team spelen Robin, Koen, Finn en Bas, die vanwege schoolactiviteiten vervangen werd door Dalarna. In het tweede team spelen Gerbrich, Abel, Ilse en Lemée. De wedstrijd werd toch wel spannend. Lemée stond goed tegen Dalarna, Gerbrich stond aantoonbaar gewonnen tegen Robin. Uiteindelijk werd het 3-1 voor het eerste team. Lemée gaf in gelijke stelling haar dame weg en verloor. Abel speelde weer op zijn eigen bekende actieve manier, maar Koen rekende beter en won hierdoor duidelijk. Finn stond de hele partij een stuk voor tegen Ilse, maar kon in het eindspel D+L tegen D met beide een g- en h-pion niet door de witte verdediging komen. Remise. De partij tussen Gerbrich en Robin was heel wisselend. Gerbrich stond meerdere keren gewonnen, maar ook Robin stond een paar keer gewonnen. Uiteindelijk restten er nog twee paarden, remise en 3-1.

Opmerkelijk was de 4-0 van Staunton tegen de nummer 3 van vorig jaar, Haren. Een verdiende overwinning, maar wel hoog uitgevallen door een paar stellingen die de goede kant opvielen. Meppel won met 3-1 van Gorredijk. De spannendste match was tussen regerend kampioen Paardensprong en ScepU. ScepU pakte een 2-0 voorsprong (mooie overwinning van Joost Bensink tegen Niels van Nimwegen in scherpe koningsaanval, het wapen van de hele familie Bensink). Met twee gelijke stellingen leek een verlies voor de kampioen aanstaande. Daniël Apol wist echter een toreneindspel te winnen van Edgar en Daan de Vetten bleek net iets meer wedstrijdritme te hebben dan zijn tegenstandster. Hierdoor 2-2.

Op 1 november gaan we verder!

Geen opmerkingen: