maandag, september 09, 2013

Robin stappenkampioen

Mail van Roelof:Afgelopen zaterdag is het jeugdseizoen van de Nosbo geopend met het stappenkampioenschap. Het werd een succesvolle en lange middag.
Lang, omdat stap 0 en 1 9 ronden speelden, stap 2 8 ronden. Voor sommige beginnende schakers erg vermoeiend, de schaakstukken dansen dan voor je ogen op een gegeven moment. (Albert: dat heb ik vaak al tijdens 1 partij!). Elke ronde werden een paar schakers uitgenodigd om mee te doen aan een examentraining van een aantal trainers. Daar behaalde gastlid Erick Erdtsieck zijn diploma om training aan stap 2+ te geven. Van harte namens de jeugdclub Ten Boer!
In Stap 0 en 1 werd Lindert 3de. Hij begon met 5 uit 5, maar vermoeidheid zorgde ervoor dat zijn tot dat moment buitengewoon sterke spel kwalitatief minder werd. Hierdoor verloor hij 2 keer en eindigde met 7 uit 9. Jarno deed ook heel lang mee voor de prijzen, maar verloor uiteindelijk de kopgroep uit het oog. Toch verdienstelijk gedeeld 5de.In stap 2 speelden Gerbrich, Lemée en Luuk mee. Luuk en Lemée speelden een paar goede partijen, verloren echter te vaak om mee te spelen om de prijzen. Gerbrich deed het goed. Ze wist helaas een paar beter staande stellingen niet te winnen (verlies tegen Marrit en remise tegen Thijmen) en daardoor werd ze op ruime afstand 4de in de eindrangschikking.
Robin speelde erg sterk in de stappen hoger dan 3. Begon hij nog wat aarzelend met 1 uit 3, de laatste 4 ronden werden gewonnen. Met als absolute hoogtepunt de winst op Tycho Bruggink. Daarmee werd Robin tweede in de eindrangschikking (onderling resultaat) en de beste van stap 3. Geweldig gedaan Robin.We willen Roland en Fons bedanken voor de organisatie.

Geen opmerkingen: