woensdag, oktober 02, 2013

SC Ten Boer: ronde 4


De onderlinge competitie, ronde 4, bij schaakclub Ten Boer, bestond uit 4 partijen. Je moet je weten te behelpen! Vertrokken clubleden, afzeggingen voor deze avond, niet komen opdagen zonder bericht: alles wat van een club een gezellige club maakt, speelde mee.

Maar ja, je denkt ook bij je eigen: rekken en erbij blijven (Wim Sonneveld in De Jongens).

Gerard Zijlema (w) - Klaas Dijkhuizen:  0 - 1
Albert Prins (w) - Jan Pilon: ½ - ½
Harm Buter (w) - Wopko Dijkema: 0 - 1
Ad Mertens (w) - Piet Beetsma:  0 - 1

AMK: Marten Berends, Erick Erdtsieck, Erwin Kok; AZK: Alfred Rodenboog

Gerard-Klaas
Gerard bood aanvankelijk Klaas prima partij en stond beter, wat Klaas tot een stukoffer bracht. Daarna had wit nog steeds goede vooruitzichten, maar na een dameafruil was het voordeel vervlogen en ging zwart alsnog met de winst naar huis.

Albert-Jan
Weer een van hun snelle remises. Ongeveer op het moment dat het spannend 'dreigde' te gaan worden stelde wit (altijd weer dezelfde) deling van het punt voor, waarmee zwart akkoord ging. Waarschijnlijk stond wit een tikje beter, maar hij maakte zich grote zorgen over zijn koningstelling, wat misschien niet helemaal nodig was.

Harm-Wopko
Na luttele zetten bood in de partij Harm-Wopko de stelling van laatstgenoemde een uiterst droevige aanblik.Met een complete gatenkaas en een stuk achterstand stond zwart totaal, maar dan ook totaal verloren. Bovenstaande foto biedt slechts een flauwe afspiegeling van de werkelijke ruïne. Wit slaagde er desondanks niet in een snelle genadeklap uit te delen. Maar dat was nog niet het allerergste. Wat dan wel? Het toelaten van een fataal aftrekschaak dat de witte dame het leven kostte! Het eind van het liedje was dat wit zelfs niet aan het spreekwoor-delijke halve ei toekwam, maar genoegen moest nemen met een lege dop.

Ad-Piet
Wit raakte al snel een pion kwijt die hij niet meer terugzag. Daarna ging het langzaam bergafwaarts en kon uiteindelijk zwart een puntje bijschrijven.

De stand na 4 ronden:

1. Klaas Dijkhuizen 107 p.; 2. Wopko Dijkema 76½; 3. Albert Prins 75½; 4. Gerard Zijlema 68½; 5. Jan Pilon 63½; 6. Piet Beetsma 50; 7. Erwin Kok 45; 8. Erick Erdtsieck 42; 9. Ad Mertens 34; 10. Alfred Rodenboog 32½; 11. Marten Berends 30; 12. Harm Buter 23½.

Terzijde:

Volgende week de 1e ronde in de NOSBO, waarin Ten Boer het in het Buurhoes moet opnemen tegen Roden. Hopelijk kan het team enigszins compleet aantreden!


Geen opmerkingen: