zondag, november 17, 2013

Grand Prix Emmen

In november zijn er maar liefst vier jeugdtoernooien bij de Nosbo gepland. Vorige week de GP GasTerra, volgende week bij Erwin's club SCEPU in Uithuizen, de week daarna een GP in Haren en gisteren in Emmen. De GP in Emmen was goed georganiseerd. Veel schakers van ESG hielpen bij de afzonderlijke groepen, na elke ronde was er een tussenstand en de volwassenen konden live op internet zien hoe Carlsen voor de tweede keer van Anand won. Er waren 55 deelnemers, verdeeld over 4 groepen van 8 en 4 groepen van 6. Wel zo prettig voor de schakers die normaal niet gewend zijn aan partijen in een zeskamp. Voor het eerst 5 minuten per persoon meer op de klok. In de groepen C en D moest men daar wel inkomen, want in de eerste drie ronden was men na 10 minuten wel klaar met de ronde.

Robin hoopt als eerste Boerster een keer een GP te winnen. Daarvoor moet je in groep A meespelen, zoals gisteren. Hij speelde goed, maar na zo'n 20 tot 30 minuten kwam er vaak een mindere zet waardoor hij verloor. Want op dit niveau krijg je vaak geen kans om dan weer terug te komen. In de laatste ronde wist hij echter wel de schaker met de hoogste rating te verslaan: Pieter van Foreest.
Robin in groep A
Gerbrich en Abel leken in groep B naar een barrage toe te gaan. Helaas werd Abel in gewonnen stelling getruct. Jammer, want hij speelt erg goed en staat eerste in onze Fantasy competitie. Ik heb een paar goede partijen van hem gezien, zoals tegen Machteld van Foreest. Zoals het nu afliep werd hij 3de, terwijl Gerbrich met 4 uit 5 genoegen moest nemen met de 2de prijs. Jammer want ze had winstkansen in het onderlinge duel tegen Tristan van Foreest.
De bijna klassieke rugfoto; op de achtergrond Abel tegen Gerbrich
Jerimi met prijs
In groep C speelde Jerimi weer ouderwets vol op mat. Dat lukte 4x, maar de 5de keer ging het mis tegen Willem Mooibroek. In de barrage die volgde speelde hij een geweldig mooie en spannende partij tegen Willem, maar
verloor uiteindelijk. Daardoor werd Jerimi 3de. Jarno staat goed in het GP klassement en hoopte vandaag in de top 5 te komen. Misschien lukt dat, maar de eerste twee partijen waren wel verliespartijen. Daarna volgden 5 winstpartijen, waardoor hij alsnog 2de werd in groep E. Nu met spanning wachten op de nieuwe tussenstand.
Joey
Jarno weer tweede 
In groep F speelden Martijn en Mieke. Mieke begon met 0 uit 3, maar wist daarna alles te winnen. 4de plek en misschien een stijging in het klassement. Martijn speelde helemaal top. Met 5,5 uit 6 leek een 1ste prijs binnen bereik maar verlies in de laatste ronde betekende een 2de prijs.Joey speelde leuke en lange partijen. Vorige week 7 uit 7 lukte deze week niet weer. De score paste uiteindelijk niet bij het vertoonde spel. Volgende week beter in Uithuizen, Joey.
Martijn met de 2e prijs
Vijf prijzen voor onze 8 deelnemers, een uitstekend resultaat!
Na afloop kregen alle kinderen nog een surprise van Sinterklaas die helemaal uit Groningen iets had opgestuurd voor de schakers die geen getuige konden zijn van de intocht in Groningen.
Mieke en Martijn geconcentreerd aan het schaken
Ik wil Leo, Jan, Bastiaan, Hans en Willem heel erg bedanken voor het leuke en vooral gemoedelijke toernooi in Emmen.

Geen opmerkingen: