maandag, december 23, 2013

GP Schaakstad
Verslag van Roelof:

Vanmiddag weer een volle schaakmiddag bij het Groninger schaakfestival. Naast de reguliere schaakwedstrijden waar clubgenoot Piet Beetsma blijkt mee te spelen en gedeeld derde staat, liep ook onze blogger Albert rond. Ik heb hem niet gezien, want ik had het te druk met de GP die elk jaar wordt georganiseerd tijdens het festival. Maar liefst 11 schakers van Ten Boer deden mee. Het GP was dit jaar beter georganiseerd dan vorig jaar. Vooral doordat de bovenste drie groepen in een rustige zaal speelden, was het ook rustiger in de gymnastieklokaal waar de rest speelde.

In groep B speelden Robin en Gerbrich. Robin speelde goed en werd derde. Mooie overwinning op Brian Elsinga in de laatste ronde. Gerbrich had het moeilijker, speelde af en toe slordig. Maar soms ook heel mooi, zoals haar overwinning op Luca Petrelli.


Robin en Gerbrich in groep B

Abel is ook snel opgeklommen en speelde nu in groep C. Marlinde Waardenburg was hier heer een meester. Abel speelde redelijk met twee overwinningen op Willem Mooibroek en Tristan van Foreest.


Abel wint van klassementsleider Willem Mooibroek

In groep D speelde Daan meesterlijk. Hij gaat ontzettend snel vooruit. Met 7 uit 7 won hij de groep. Maar veel belangrijker: zijn tegenstanders hadden geen schijn van kans.


Daan overklast concurrentie

Groep E had weer twee Boerster schakers: Lemee en Remco. Remco begon niet zo goed, maar ging steeds beter draaien. In de laatste twee ronden was het lawaai toch te veel en verloor hij. Lemee verloor slechts een partij en werd eindelijk eens tweede. En nu geen 'saaie' kadobon (die ook heel leuk was) zoals in Sint Anne, maar een echte beker. Haar eerste tweede prijs: het voelt meer als een eerste prijs.


Lemée: eindelijk tweede!

Lindert speelt erg geïnspireerd de laatste tijd. Vandaag in groep F opnieuw. Slechts een keer ging het mis tegen Lyne Bruggink. Hij stond gewonnen met een dame en een stuk meer, maar hij reageerde net iets minder alert op een matdreiging, waardoor hij toch verloor. In de laatste ronde moest Lindert tegen Maurits Schoonhoven om de eerste plaats spelen. Hij verloor een stuk. Maar Lindert ging er nog eens goed voor zitten en won alsnog. Goed gedaan, een eerste prijs! Jarno begon met heel rustig spel,maar toen hij een keer te laat aan het bord verscheen ging het daarna mis. Hij begon te snel te spelen en verloor daardoor af en toe.

In groep G speelden Luuk en Martijn. Luuk begon met een remise tegen oud clubgenoot Hugo Timmer, won in de tweede ronde, maar verloor tot zijn schrik in de derde. Hij besloot hierna gewoon door te gaan met punten bij elkaar sprokkelen en zijn kansen af te wachten. Die kwamen, want Hugo verloor een partij en hierdoor kon Luuk alsnog eerste worden. Martijn begon met een overwinning, daarna verliep het toernooi stroef. Misschien iets rustiger spelen de volgende keer, Martijn?


Luuk en Hugo met Wouter Spoelman (2de op NK) en
Nick Maatman (jeugdkampioen van Nederland)

Mariette was onze debutant. Ze speelde heel goed, stond in meer dan drie partijen gewonnen. Ze moet echter nog wat oefenen met mat zetten. Daar gaan we aan werken de komende weken en dan kan ze heel ver komen. In elk geval wel een debuut dat beter verliep dan verwacht. En naar meer deelnames smaakt.


Debutante Mariëtte

Al met al vijf prijzen, waarvan drie eerste. Een mooi resultaat. We willen de organisatie erg bedanken voor het toernooi.

Verslag: Roelof Kroon
Foto's: Jantine Reinders en Roelof Kroon 

Geen opmerkingen: