zaterdag, december 28, 2013

Tussenstand schakers Ten Boer op schaakfestival


Roelof: 

Vandaag haalden de drie schakers en twee gastleden van de schaakclub Ten Boer goede resultaten bij het schaakfestival.

Piet speelt nog mee om de prijzen. Hij is nog ongeslagen met twee overwinningen en vijf remises. Vandaag kwam hij niet door de verdediging van Unitater Roel Broekman. Maar als hij de laatste twee ronden weet te winnen dan moet hij met een prijs naar huis kunnen gaan.

Jan had een valse start. Gisteren verloor hij na een puike partij. Een blunder gaf hem niet de verdiende winst, maar een nul. Vandaag wist hij remise te bereiken. Het schaken ziet er in elk geval goed uit, Jan!

In de Compact C wist Erick weer te winnen. Met 2,5 uit 3 staat hij op de gedeeld tweede plaats.

In Compact D spelen Erwin en Gerbrich. Gisteren won Erwin van Gerbrich na een leuke partij, waarvoor dank Erwin. Het was een geweldige ervaring voor Gerbrich. Vandaag was de strijd weergaloos. Erwin moest tot half 6 aan de bak. Helaas kon hij niet winnen, ondanks een betere stelling door subliem spel. Als laatste van groep Compact D was hij nog aan de gang. Gerbrich wist een zinderende partij tegen Daan de Vetten te winnen. Op het eind stonden vele liefhebbers toe te kijken hoe Gerbrich wist af te ruilen naar een gewonnen eindspel. Voor foto's: zie de site van onze schaakvrienden van de Paarden-sprong.

Geen opmerkingen: