zaterdag, februari 22, 2014

Mieke misschien naar NKVanmiddag de eerste wedstrijden om de persoonlijke jeugdkampioenschappen. Voor de jeugdclub kwamen twee schaaksters in actie. Ilse speelde twee boeiende partijen in de categorie B. Ik zag zelf haar tweede partij tegen Raymon Oord. 


Ilse tegen Raymon Oord: vol in de aanval!

Een sterke speler die laatst al 2000+ spelers versloeg. Ilse hield goed stand en probeerde met een offer een koningsaanval op te zetten. Helaas sloeg die niet door en kon Raymon de aanval overnemen. Een goed partij van Ilse. Ze zag veel.


Mieke speelde om het E-kampioenschap. Ze deed het goed. Ze ziet al steeds meer aan combinaties. De tegenstand was echter sterk en daardoor werd ze uit-eindelijk zevende. Nu is het de vraag of ze naar het NK mag. Er zijn 4 plekken voor het algemene kampioenschap en 1 voor de dames. Machteld van Foreest heeft hier recht op, maar zij mag ook aan het reguliere kampioenschap meedoen. Waarschijnlijk heeft dit haar voorkeur en in dat geval zou Mieke als beste meisje naar het NK in Waalwijk op 18 en 19 april mogen. Wil Machteld wel meedoen aan het meiden NK, dan zou oud clubgenoot Hugo mee kunnen doen aan het NK. Dat zou voor hem al het derde ach-tereenvolgende NK zijn! We wachten af!


Mieke in de 5e ronde: ze probeert pion d6 te winnen...


Geen opmerkingen: