maandag, februari 24, 2014

Tussenstand PJK, Joey tweede in F-categorie


Vandaag speelden maar liefst 7 jeugdschakers op het Persoonlijke Jeugdkampioenschap.

Ilse speelde vandaag twee partijen in de B. Beiden gingen verloren, maar Lisanne was nog wel erg complimenteus over hun onderlinge partij afgelopen zaterdag. Morgen mag ze proberen om tegen Edgar een punt te halen. Ze heeft een kans met het spel dat ze tot nu toe vertoont.

In de C-groep speelt Gerbrich mee. Ze doet het ver boven verwachting. In de eerste ronde een lange partij tegen Feline die in een verlies eindigde. In de tweede ronde winst tegen Sander Hofstra. Daarna een zware partij tegen Jonas. Ondanks een paar goede verdedigingszetten is Gerbrich nog niet tegen dit geweld bestand. In de vierde ronde volgde een winstpartij tegen Joost. Met 2 uit 4 doet ze serieus mee om de enige C-plek voor de meiden, maar de realiteit is wel dat ze het zwaarste gedeelte van het programma nog moet krijgen.

In de D-categorie doen 3 van onze club mee. Lindert doet mee om ervaring op te doen en heeft tot nu toe 1 punt. Een spannende overwinning tegen Tristan Post. Tegen Lemée miste Lindert een grote kans. Lemée speelt nog mee om één van de twee plaatsen voor de meiden op het NK. Ze heeft samen met Ilja en Machteld 2 punten. Zelf verwacht ik dat Marlinde daar nog over heen gaat, de strijd zal dus tussen deze drie meiden gaan. Our rising star, Daan, deed het naar behoren. Hij is 400 ratingpunten in 3 maanden gestegen en dan moet je even acclimatiseren op het nieuwe niveau. Het beste voorbeeld was de 4de ronde. Een remise toreneindspel tegen Tijmen Nawijn ging verlo-ren. Gewoon door niet de ervaring in dit soort eindspelen. Met 2,5 uit 5 verwacht ik dat hij een goede basis heeft gelegd voor minimaal 75% op dag 2.

In de F-categorie speelden Jovan en Joey mee. Voor Jovan pas het tweede officiële toernooi en hij deed het erg goed. Met 4 uit 11 viel hij net buiten de prijzen. Joey deed het beter en werd met 5,5 uit 11 tweede in zijn categorie. Hierdoor ging er toch een prijs naar Ten Boer. Goed gedaan, Joey, je bent weer helemaal terug op niveau. Ook een stevige ratingwinst.

Jovan zet mat
Joey (midden) met tweede prijs 

Geïnteresseerden kunnen morgenmiddag nog een kijkje nemen bij Ilse, Gerbrich, Daan, Lemée en Lindert in het Denksport Centrum.


Geen opmerkingen: