zondag, maart 02, 2014

GP Roden/LeekVandaag weer een GP zaterdag. In de sfeervolle boerderij Cazemier in Tolbert werd de GP van Leek en Roden gehouden. Omdat begeleiders en jeugdschakers samen in de ruimte zaten was strakke regie nodig. Dit lukte aardig goed. 

Vanuit Ten Boer 8 schakers, die met 4 prijzen terug-kwamen.

Daan speelde in groep A. Hij speelde koninklijk en was erg dichtbij de toernooioverwinning. In de laatste ronde volstond een remise tegen NOSBO C-kampioen Jesper Post. Na kwaliteitsverlies vocht Daan goed terug en kwam gewonnen te staan. Door een paar ongelukkige zetten verloor hij toch en werd 'slechts' tweede. Maar wat gaat het hard met Daan. In oktober pas bij onze jeugdclub en nu waarschijnlijk al de hoogste rating van onze club. Ik verwacht dat hij Koen voorbij is. Geweldig hoe Daan zich ontwikkelt.

In groep B speelden Gerbrich en Robin. Gerbrich had een slaapfeestje gehad en dat was te merken. Drie betere stellingen gingen door vermoeidheid verloren en met 3 uit 7 werd ze 4de. Robin was ook op zoek naar de vorm. Hij overwon zichzelf en eindigde op de 3de plaats. Gefeliciteerd Robin.

Ilse doet het al tijden beter dan haar rating aangeeft. Vandaag speelde ze goed en de rest van de groep mocht zich gelukkig prijzen dat ze af en toe ook foutjes maakte, waardoor ze niet 1ste maar 2de werd.

Lindert speelde ongelukkig in groep D. Slechts 2 uit 7, terwijl er af en toe meer in zat.

Jarno speelde in groep E ver buiten mijn zichtsveld. Hij begon slecht, haalde daarna nog een paar punten, maar niet genoeg voor een prijs.

Ook Mieke zat ver weg in de zaal. Zij speelde een goed toernooi en eindigde met 5 uit 7 gedeeld boven aan. Door onderling resultaat werd het een tweede prijs in plaats van een eerste.

Tenslotte Rowin. Hij speelde een geweldig goed toernooi. Zijn eerste buiten Ten Boer. En hij was erg dicht bij een prijs. Helaas een pat met twee dames betekende net geen 3de prijs. Wel geweldig veel geleerd. Ook leuk dat je vader zo genoot van je spel. En binnenkort volgen dan vanzelf de prijzen.

Ik wil de schakers van Leek en Roden bedanken voor het toernooi. Ze hebben er een leuke middag van gemaakt.

Geen opmerkingen: