maandag, maart 03, 2014

Invasie, snoepreisjes en medailles


Rusland is bezig met een invasie van Oekraïne. 'De pantserwagens staan klaar' meldt het nieuws. Je kon je al afvragen of Nederland aan de Olympische winterspelen had moeten meedoen, gezien recente gebeurtenissen in Rusland. Maar nee, de mogelijkheid op een Nederlandse tsunami aan medailles was uiteraard belangrijker dan welke overweging dan ook. 

Des te meer vraagtekens kun je zetten bij het doorgaan van en het meedoen aan de paralympics in Sotsji (vanaf aanstaande vrijdag) sinds de ontwikkelingen in Oekraïne. Geen enkel punt, wat Nederland betreft. Gisteravond werd in de media volop aandacht besteed aan het vertrek van onze gehandicapte atleten en werden hun medaillekansen afgewogen. Geen enkele twijfel omtrent doorgaan en/of meedoen viel te beluisteren. Men kwam zelfs niet op het idee leek het wel. Verbazingwekkend.Vanmorgen in het nieuws: minister Schippers reist waarschijnlijk af naar Rusland, zoals ze ook al bij de winterspelen acte de présence gaf. Ze houdt de inter-nationale ontwikkelingen scherp in de gaten staat op het internet te lezen. Een lachertje natuurlijk. Hoeveel moet ze nog meekrijgen voor ze besluit niet te gaan? Bloed-vergieten op grote schaal? De Britse regering heeft besloten dat er geen minister naar Sotsji zal gaan. Waarom is dergelijke besluitvorming in andere landen vaak beter dan in Nederland? Nee, het snoepreisje gaat weer voor alles en het gezond verstand zal weer eens schitteren door afwezigheid....

Verder staan prinses Margriet en echtgenoot Pieter al in de startblokken. Nee, niet om mee te doen, maar om als pure liefhebbers het vliegtuig te pakken. Zeker het journaal gemist. Waar het wachten nog op is? Toch niet weer Lex, Max en Mark?


Geen opmerkingen: