zondag, juni 01, 2014

Een weekje DenemarkenVan 24 mei af zijn we met zijn tweeën een week in Denemarken geweest. Ons huis stond niet als de laatste keer (zie op dit weblog het boeiende verslag van het spannende verblijf 2-9 mei 2009 in de buurt van As Vig; verslag vanaf 14 mei) nogal eng alleen, maar had/heeft een fantastische ligging aan de Vejle Fjord, op 70 meter ('Grundstück' dat grenst aan het strand) van het water. De heenreis over de Duitse autoweg Oldenburg-Bremen-Hamburg-Flensburg was de bekende nachtmerrie met ca. 3 uur vertraging wegens opstoppingen (stockendes Verkehr) en diverse ongelukken, bergingsauto's en ambulances die tussen de in rijen stilstaande perso-nenwagens door moesten manoeuvreren, kortom het vertrouwde werk. We overleefden het allemaal en de daaropvolgende week maakte alles goed.

Fugholm in Horsens
We maakten uitstapjes Horsens (o.a. naar hetzelfde boekwinkeltje als in 2009, toen 4-5, nu helaas geen schaakboeken, ik weet het, je kunt niet alles hebben) Vejle, Trelde Klint (zeer de moeite waard), Middelfart en Fredericia (waar volgens onze reisgids niet zoveel te beleven valt, of je moet al om militaire geschiedenis geven. Dat is toevallig niet mijn grootste hobby, maar de oude stadswallen met tientallen fraaie bronzen kanonnen waren zeker wel een bezoekje waard), Kolding (Koldinghus, waar we in 1988 ook rondliepen met onze kinderen, die toen 8, 10 en 12 waren). Op een oude foto zien we onze dochter bewonderend door een zaal lopen (natuurlijk de bibliotheek: het kan niet missen). We hebben dan ook een kaart gekocht met een foto van die zaal erop en haar toegestuurd.


Trelde Klint 
Het goed beveiligde Fredericia


Dagelijks tuinbezoek
De overblijvende tijd brachten we door met buiten in de zon zitten, lezen, een potje schaken (ik dan) en wandelen in de buurt van het huis. Verder aan het weblog werken (wat, in de vakantie?? Jazeker, waarom niet!). Het bij je hebben van een computer tijdens je vakantie is een openbaring: alles wat je wilt weten over de omgeving, praktische informatie enz. In 2009 waren we nog niet zover om daar aan te denken, maar bovendien was er nog geen wifi!

Verder foto's maken en nog eens foto's maken. Uiteraard tijdens de uitstapjes, maar bovendien, net als in 2009, toen aan de Aalborgfjord, om 'thuis' de passerende schepen (waaronder de Chess, die vanaf medio 2006 mijn weblog opluistert!) op de gevoelige plaat vast te leggen. Ik kwam ook op het goede idee om foto's te uploaden naar websites als www.vesselfinder.com. Leuk om je eigen foto's daar terug te zien en een klein steentje bij te dragen aan de botenliefhebberij. Het was al leuk om schepen te fotograferen (2x klikken) die in de fjord passeerden (de ene na de andere dame), maar heel bijzonder waren de foto's 

Nina
Helene

die we namen vanaf een opmerkelijke plek: bovenop de toren van het Koldinghus, vanwaar je een fraai uitzicht over de stad hebt en dus  ook over de haven, waar toen wij daar stonden juist een groot schip, de Rebecca Hammann, van de kade wegvoer, draaide en vertrok: outward bound. De afstand is weliswaar groot, maar de resultaten zijn toch aardig. Deze foto's staan, behalve hieronder (2x klikken s.v.p.), dus ook hier.

  Geen opmerkingen: