zondag, september 07, 2014

Schaken op de Sportrecreade


De Sportrecreade is al jaren het startmoment van het jeugdschaakseizoen in Ten Boer. Dit jaar was de opkomst ongeveer gelijk aan die van de afgelopen jaren. Elk jaar jaar zitten hier ook een paar kinderen bij die nog geen lid zijn van de schaakclub. Afgelopen jaren bleek dat meedoen aan de Sportrecreade voor een aantal de opstap is om lid te worden. Ook dit jaar lijkt dat bewaarheid te worden. Het zal daarmee druk worden op de jeugdclub, want we starten dit jaar al met 30 jeugdschakers.

Dit jaar hebben we in 4 groepen geschaakt. Jan leidde de sterkste twee groepen waarin alleen jeugd die al lid is van de schaakclub. Gerbrich was de schaakster met de hoogste rating in groep 1 en won ook. Jan vertelde wel dat Luuk dichtbij een verrassing was, maar uiteindelijk in een pionneneindspel verloor. Lindert wist de strijd om de 3de plaats van Jarno te winnen. 


In de tweede groep was Mieke Nissen verreweg de sterkste. Zij en Abel zijn in de vakantie enorm vooruit-gegaan kon ik vrijdag al op de jeugdclub zien. Martijn Reinders deed het daar met 2 uit 2 nog beter (en staat nu gedeeld 2de in de eerste periode). Gisteren kon hij Mieke echter niet verslaan en werd 2de. 3de werd verrassend Anna-Mae Takang, die Hilde en Jasper voor bleef.

 

In de andere twee groepen zaten kinderen die nog niet op schaken zitten. Op één na: Rosalie en die won de groep dan ook voor Emma en Fiene.

Emma

De andere groep met jongens werd gewonnen door Thomas voor Olaf en Rowan. Hier nog niet het echte schaken, maar competitie elementen waarbij men de loop van één stuk goed leert. Bijvoorbeeld het pionnenspel, het spel waarbij een paard in zo weinig mogelijk zetten een aantal pionnen moet slaan en het puntenschaak. 

Een geslaagde startmiddag van het jeugdschaak in het Dorpshuis in Ten Boer. De locatie bleek goed te passen voor het schaken. Marjolein zorgde zoals altijd weer erg goed voor ons.


Geen opmerkingen: