woensdag, oktober 08, 2014

Ronde 6 clubcompetitieDe uitslagen van gisteravond:

Gerard Zijlema (w) - Klaas Dijkhuizen: 0 -1
Albert Prins (w) - Jan Pilon: ½ - ½
Marten Berends (w) - Piet Beetsma: ½ - ½
Harm Buter (w) - Jerimi Bos: 1 - 0

AMK: Wopko Dijkema en Ad Mertens.


Gerard-Klaas
In het middenspel  leek zwart de winst te gaan pakken, maar dat viel een beetje tegen. Een en ander mondde uit in een eindspel met een gelijk aantal pionnen aan weerszijden en ongelijke lopers, dat wel heel erg op remise leek. Klaas speelde echter onverdroten door en... zowaar: hij kwam (mogelijk alleen optisch) beter te staan, zodat Gerard, min of meer murw gespeeld, de partij opgaf. Te vroeg, aangezien hij nog een verrassende pionnenopmars tot zijn beschikking had, waarna hij misschien de partij niet meer had kunnen redden, maar wel de afloop aanzienlijk had kunnen vertragen. Hij zag evenwel een en ander niet...

Albert-Jan
Albert en Jan maakten er een kort treffen van. Op de 15e zet stelde wit remise voor waar zwart mee instemde. Veel valt er verder niet over te zeggen, behalve dat wit door de zwarte openingsbehandeling enige tijd nodig had om tot een verantwoorde opstelling te komen.

Marten-Piet
Ook hier een vredig strijdverloop (een mooi voorbeeld van de zogeheten contradictio in terminis). Piet verontschuldigde zich over het gelijkspel door te zeggen dat hun partij toch 10 zetten langer geduurd had dan de onze (= Albert-Jan)...

Harm-Jerimi
Op zeker moment (heb ik gemist) raakte Jerimi een stuk achter. Deze tegenslag kwam hij niet meer te boven, waardoor Harm zijn eerste overwinning kon laten noteren.

Stand na 6 ronden:

1. Klaas Dijkhuizen 93½ p. (3-3); 2. Jan Pilon 90½ (2-3); 3. Albert Prins 87½ (1SN; 3-2); 4. Piet Beetsma 79½ (3-3); 5. Ad Mertens 51 (2-2); 6. Marten Berends 43½ (1-1); 7. Wopko Dijkema 35 (1-3); 8. Harm Buter 31 (3-1); 9. Gerard Zijlema 25 (3-3); 10. Jerimi Bos 19 (2-2).

Terzijde 1:

Hieronder het programma voor de 2e klasse A, waar Ten Boer in is beland, alsmede de tegenstander (DAC) in de eerste ronde van de Nosbo-beker.


di 28 oktober:    Ten Boer-Van der Linde 2
vr 21 november:   Leek 2-Ten Boer
di  9 december:   Ten Boer-Middelstum 2
ma 12 januari:    DAC 2-Ten Boer
di 10 februari:   Ten Boer-Lewenborg 2
vr 13 maart:      SISSA 5-Ten Boer

Nosbo-beker: di 4 november Ten Boer-DAC.


Terzijde 2:


Donald Duck (2011, nr.32). Grappig, alleen
jammer  dat het 'bord' maar 36 velden heeft...

Geen opmerkingen: