vrijdag, december 12, 2014

NJCStaunton en Paardensprong maat te groot voor NJC-teams

Vanavond gingen onze beide NJC teams kansloos ten onder in de Hunzeborgh. Het eerste team moest tegen het sterke Staunton. Al vanaf het begin het ging het hier mis. Koen en Robin raakten verzeild in de openingsvoorbereiding van hun tegenstanders. Hun tegenstanders Jonas en Tijmen klaarden de klus hierna eenvoudig (en soms hardhandig). Daan stond wel goed, maar zag niet hoe hij verder moest in een iets beter toreneindspel: remise. Gerbrich keek ondertussen al een hele tijd tegen een stelling met een stuk minder aan. Ze verdedigde lang en af en toe met een tactische twist, maar verloor uiteindelijk doordat Luca Petrelli niet verslapte.

Het tweede team moest tegen Paardensprong. Lemée was de hele week ziek geweest en ondanks dat ik haar wel goed vond spelen, verloor ze een toren en de partij. Remco stond aardig, maar ergens ver in de partij verloor hij een toren tegen Daan de Vetten.

Jarno ging vol in de aanval. Onderweg offerde hij in de aanval een kwaliteit en nadat de aanval was uitgewoed besliste dit. Ilja spelde een heel goede opening: een zelf bedacht gambiet. Ze had echter pech met een verkeerd ingestelde klok. Op het moment dat ze een beslissende aanval leek op te zetten moest ze gaan vluggeren. Op dat moment kreeg ik door dat ze geen 10 seconden per zet erbij kreeg. Ik corrigeerde de klokken, maar op dat moment had ze net met een dubbele aanval haar paard weggegeven. Dat gaf haar tegenstander niet meer uit handen. Jammer voor Ilja. 

Volgende keer de wedstrijd van de waarheid tussen Ten Boer 1 en de Paardensprong.

Geen opmerkingen: