maandag, januari 19, 2015

Daan wint GP Hoogeveen

Mail van Jantine Reinders:
Gisteren stond alweer het 5de Grand Prix van het seizoen op de agenda. Vanuit Ten Boer reden  10 kinderen naar Hoogeveen. Daan is de nieuwe leider van het klassement en ontving daar de leiderstrui.  Of, zoals de kinderen hem noemen, de worteltjestrui.

In groep H speelden Yrsa, Wouter en Anna-Mae. Yrsa begon goed in de sterke poule door gelijk te winnen.   Daarna kreeg zij het  moeilijker. Ze verloor helaas 4 partijen, maar won er 2. Met een nette 3 uit 7 eindigde ze in de middenmoot. Ook Wouter deed zijn best om partijen te winnen, wat 2 keer lukte. Anna-Mae speelde vanmiddag weer sterk met 5 uit 6. In de laatste ronde moesten Wouter en Anna-Mae tegen elkaar. Anna-Mae stond er in gewonnen stelling goed voor, maar toen zag ze iets over het hoofd en zette Wouter pat, dat was enorm balen voor haar. Hierdoor eindigde Anna-Mae met 5.5 punten op de 2de plaats, Wouter eindigde in de middenmoot met 3.5 uit 7.In groep G speelde Joël. Hij was in een sterke poule ingedeeld en het zou heel knap zijn als hij vanmiddag met punten naar huis ging. Hij won gelijk al in de eerste ronde, maar helaas bleef het vanmiddag daar ook bij en eindigde hij met 2 uit 7. Wouter heeft vanmiddag veel wedstrijdervaring opgedaan en bij een volgend toernooi heeft hij daar veel aan.

Martijn begon in groep F heel sterk met 4.5 uit 5. Het toernooi duurde voor hem 2 ronden te lang, de vermoeidheid van een lange dag sloeg toe. Hij verloor helaas de 2 laatste ronden en eindigde met 4.5 uit 7. Hij dacht dat hij net weer buiten de prijzen zou vallen, maar tot zijn verbazing en opluchting werd hij toch nog 3de! Goed gedaan.

Mieke begon voorzichtig in groep E, de eerste ronde verloor ze om daarna 3 te winnen. Uiteindelijk werd ze met 4 uit 7 ook 3de.Rowin maakt dit seizoen grote sprongen. Hij staat 1ste in het Friese GP-klassement en wint de ene na de andere prijs. Zijn rating is enorm gestegen en vandaag mocht hij in groep D spelen. Het leek erop dat hij een zware dag zou krijgen met 0 uit 3, om vervolgens 2 partijen te winnen. Met 3 uit 7 eindigde hij deze keer in de middenmoot, knap gedaan in deze sterke poule.

Remco en Jarno speelden beide in groep C. Ook Jarno is qua rating dit seizoen omhoog geschoten. Hij speelde vanmiddag rustig zijn partijen en eindigde met 3 uit 7. Remco begon met een verliespartij, maar speelde sterk door. Helaas duurde het toernooi ook voor hem 2 partijen te lang, die hij beiden verloor. Deze groep was erg aan elkaar gewaagd. De nummer 1 stak erboven uit met 5 punten, er waren 4 kinderen met 3.5 punten en de laatste 3 hadden 3 punten. De 2de prijs  werd gewonnen op SB-punten, Remco en Elang eindigden met gelijke punten en gelijke SB. De wedstrijdleiding heeft toen besloten dat beiden de 3de prijs zouden krijgen.

Daan speelde vanmiddag in de leiderstrui in groep A. In alle rust speelde hij zijn partijen boven in een aparte zaal. Vanmiddag won hij van Jelmer en Sjouke. Helaas ging het mis tegen Nick van wie hij verloor. Maar de partijen tegen Thijmen en Jelmer won hij weer en met een score van 4 uit 5 won hij het toernooi!

Het was een geslaagd toernooi, de kinderen gingen allemaal met een medaille of beker naar huis.

Geen opmerkingen: