woensdag, februari 25, 2015

Ronde 23 in clubcompetitie SC Ten BoerIn ronde 23 (helaas drie AMK's en dan ook nog een SN) weer eens drie partijen. Zijn het er vier, zijn het er drie, of zijn het er twee: that's the (weekly) question! Verder overweeg ik de invoering van een spiksplinternieuwe afkorting: VAMK (vaak/voortdurend/voorgoed (al naar gelang doorstrepen wat niet van toepassing is) afwezig met kennisgeving), die regelmatig gehanteerd zou kunnen worden, maar dat uiteraard geheel terzijde.

Klaas Dijkhuizen (w) - Harm Buter: 1 - 0
Albert Prins (w) - Marten Berends: 1 - 0
Ad Mertens (w) - Piet Beetsma: 0 - 1

AMK: Jan Pilon, Gerard Zijlema en Jerimi Bos.
SN: Wopko Dijkema.Klaas-Harm
In het middenspel laat zwart om zeer onduidelijke redenen na met zijn loper een witte toren van het bord te meppen, terwijl duidelijk is dat die toren (nog even afgezien van de meerwaarde) als hem het leven gegund blijft een heel naar schaakje gaat geven. Dat schaak komt dus en wit trekt daarna aan het langste eind. Om met Klaas te spreken: "na het nemen van de toren had nog moeten blijken wanneer het schip zou stranden".

Albert-Marten
Zwart kiest in wits geliefkoosde London System voor een door de theorie veroordeelde zet, die desondanks vaak gespeeld wordt. Niet altijd is dat in mijn partijen van doorslaggevende betekenis geweest (dat heeft ongetwijfeld aan schrijver dezes gelegen) maar, na nog een tweede onnauwkeurigheid, in deze partij wel. Wit komt een pion voor, waar korte tijd later nog eens twee pionnen aan worden toegevoegd. Op de 28e zet geeft zwart op.

Ad-Piet
Door een niet correct (of mogelijk niet correct doorgevoerd) offer van Ad van een stuk tegen twee pionnen komt wit op achterstand, waar later nog meer materiaal bijkomt. Vanaf dat ogenblik staat zwart gewonnen en verschijnt de 0-1 in beeld.

Stand na 23 ronden:

1. Klaas Dijkhuizen 301 p. (1SN1, 10-8); 2. Albert Prins 285½ (1SN1, 9-9); 3. Jan Pilon 237½ (1SN, 7-5); 4. Piet Beetsma 226½ (1SN1, 8-10); 5. Marten Berends 159 (1SN1, 6-7); 6. Ad Mertens 123½ (1SN, 8-8); 7. Gerard Zijlema 121 (1SN; 8-8); 8. Wopko Dijkema 110 (1SN, 8-9); 9. Harm Buter 94½ (9-9); 10. Jerimi Bos 82½ (1SN, 3-2)

Terzijde:

Ik ontving in mijn mailbox een interessant berichtje over af te sluiten aantrekkelijke leningen. Nee, het ging dit keer eens niet over een Nigeriaanse weduwe die na het verongelukken van haar man (uiteraard bankdirecteur) bij een vliegtuigongeluk naar bemiddeling zoekt om bij zijn bankrekening van $ 15.000.000 (kan ook meer zijn) te kunnen komen en daarvoor steun in Ten Boer (of all places???!!!) moet zoeken en mij daar graag een fiks bedrag voor zou willen geven.

Wel kreeg ik onder meer deze volzinnen onder ogen:

"Laat deze kans aan je voorbij. Krijg uw lening om uw financiële problemen op te lossen. Als u geïnteresseerd bent in onze lening vullen zijn en terug te keren deze lening aanvraagformulier onmiddellijk terug".

Het zal de aandachtige lezers van Alberts SchaakBlog duidelijk zijn dat ik niet geaarzeld heb het e-mailadres in kwestie mijn belangstelling voor een lening mee te delen.

Geintje. Het leek me bij nader inzien toch beter hun eerste aanbeveling op te volgen.

Geen opmerkingen: