zaterdag, maart 21, 2015

Winst voor eerste NJC team, E-team wordt 4de


Verslag van jeugdleider Roelof:


Gisteravond speelde ons NJC team tegen Haren 2 om de 5 t/m 8ste plaats in de NJC. We hebben dit jaar een heel  sterk NJC-team. Slechts één wedstrijd mislukte en ging met 3,5-0,5 verloren. Tegen Paardensprong werd het gelijk, daardoor werden we 3e in de poule. Door de 3e plek mochten we tegen de nummer 4 van de andere poule om ons te kwalificeren voor de strijd om de 5e plek in de NJC. Ons tweede team hoefde niet te spelen om de 9e plek, want tegenstander Philidor had personele problemen.

Gisteravond ging het super. Robin kwam al snel een dame voor op bord 3. Zijn tegenstander is een jongen die als een komeet omhoog schiet in het schaken. Gisteravond was Robin echter veel te sterk. Op bord 2 snaaide Koen een pion op g7 mee. Hij ruilde de dames en wist vervolgens een paarde te winnen. Een knappe overwinning. Hierna wist Daan langzaam maar zeker zijn sterke tegenstander Tim Bredek te overspelen. Over de e-lijn volgde een vernietigende penning van een paard op e2 en die ging verloren. Als laatste was Gerbrich nog bezig. In een open Siciliaan won ze eerst een pion. Tegenstandster Janneke speelde goed en wist het initiatief te pakken als compensatie. Gerbrich wist af te ruilen naar een toreneindspel met een b-pion meer. De b-pion raakte ze kwijt, maar ze kreeg er twee pionnen op de koningsvleugel voor terug. Daarmee wist Gerbrich te winnen.

Door de 4-0 mag SC Ten Boer 1 het op 17 april opnemen tegen MSV. Complimenten voor dit sterke team van ons. Het is een geweldige lichting die we nu hebben.

Vandaag (zaterdag) speelde ons E-team om twee plekken naar het NK. Het werd een mooie ervaring. Olaf en Tygo speelden voor het eerst een toernooi. Joey en Jovan brachten veel ervaring mee. Jovan scoorde 1,5 punt door twee keer tegen Einar van Haren 2 een goede partij te spelen.  Joey verraste met een fantastische overwinning tegen Jelger van het team van de Paardensprong. Olaf wist maar liefst twee keer te winnen. Hij heeft er veel lol in en ik merk aan alles dat hij heel goed gaat worden. Ook Tygo doet het geweldig. Hij speelde de laatste partij van de dag. Als hij remise speelde zouden we derde zijn geworden. Hij speelde goed en kwam een dame voor. Maar toen hij een pion liet doorlopen keerden de kansen. Zijn tegenstandster maakte het daarna knap uit met koning en dame.
Al met al een goede prestatie en ervaring. Met 1 matchpunt en 5,5 bordpunt deden we toch wel mee. En het smaakt voor Olaf en Tygo naar meer. Jovan en Joey maken ook goede progressie!

Ik wil Ronald en Roland bedanken dat het toernooi eerder gespeeld kon worden zodat ik nog mee kon doen met de KNSB-wedstrijd tegen Sissa, die we helaas (maar verdiend) met 5-3 verloren van dit sterrenteam.

Geen opmerkingen: