dinsdag, april 28, 2015

Wie redt SC Ten Boer? (herhaling van de post van 10 april)


Onder de titel 'Wie redt SC Ten Boer?' is op donderdag 9 en vrijdag 10 april, in de regiokranten Noorderkrant en BuurContact, een oproep verschenen om te helpen bij het laten voortbestaan van het seniorenschaak in ons dorp.


Op 10 april verscheen ook een versie van dat artikel op Alberts SchaakBlog. Hieronder daarvan een zo ongeveer laatste herhaling met enkele aanvullingen. 

Ook de NOSBO is trouwens zo vriendelijk geweest om in het nieuwsoverzicht een link te plaatsen naar het weblog, onder de titel Schaakclub Ten Boer zoekt nieuwe leden.


De tijd dringt!Wie redt SC Ten Boer?

Nog vier weken duurt het seizoen 2014-15 bij schaakclub Ten Boer. In de onderlinge competitie voert kampioen Klaas Dijkhuizen de ranglijst aan, gevolgd door Albert Prins, Jan Pilon, Piet Beetsma en vijf andere clubleden. In de externe competitie is Ten Boer in de 2e klasse A van de NOSBO op de 4e plaats geëindigd.

Tot zover het (enigszins) positieve nieuws. Het negatieve nieuws is dat het voortbestaan van de club door ledengebrek ernstig in gevaar is. Het zou bijzonder jammer zijn als het seniorenschaak in ons dorp (sinds 1948!) verloren zou gaan. Het juniorenschaak groeit en bloeit, maar het seniorenschaak daarentegen dreigt te verdwijnen.

In de komende weken moet hierover duidelijkheid komen!

Daarom doen de schakers van Ten Boer een laatste poging nieuwe leden te werven en de schaaksport voor het dorp te behouden: tot eind mei organiseren we vrije inloopavonden waarop belangstellenden van harte welkom zijn om met het schaken en de vereniging kennis te maken. Speellokatie: het Buurhoes aan de Gaykingastraat in Ten Boer. Begintijd: 19.45 uur. Er is altijd iemand beschikbaar voor een partijtje! Vanzelfsprekend is een en ander geheel vrijblijvend en de club trakteert op twee gratis consumpties per avond. Ook bij de jaarvergadering op 26 mei is men uiteraard welkom.


Bovendien hoeven zij die in april of mei besluiten om na het zomerreces (juni-augustus) vanaf september lid te worden slechts de helft van de contributie te betalen voor het seizoen 2015-2016! Als de club er dan nog is uiteraard!! An offer you can’t refuse! Tot ziens! Voor verdere informatie: Klaas Dijkhuizen (050-3023474) of Albert Prins (050-3022085).

Geen opmerkingen: