dinsdag, oktober 06, 2015

Algemene ledenvergadering SC Lewenborg

Vanavond werd de algemene ledenvergadering gehouden. Er waren 15 leden aanwezig. Aan het begin sprak voorzitter Rudy Frieswijk er zijn voldoening over uit dat er, net als vorig seizoen trouwens, 7 nieuwe leden zich bij de club hebben gemeld. Ik zal verder niet in details treden (die zijn waarschijnlijk deels(?) terug te vinden op de website van Lewenborg), maar wil toch één detail wel noemen: het benoemen van Jan Schut tot erelid van de club, wegens zijn vele verdiensten in de afgelopen jaren. Hij vervulde vaak diverse bestuursfuncties tegelijk (en doet dat nog), net zoals Klaas dat jarenlang heeft gedaan bij SC Ten Boer. Er werd hem een fraaie oorkonde aangeboden. Ik wilde van de uitreiking een passende foto maken, maar dat ging niet door, omdat ik vergeten was de batterij na opladen weer in de camera te doen. Jammer, maar helaas.

Wat bijvoorbeeld ook werd behandeld was de samenstelling van de drie teams die in de NOSBO gaan spelen. Het eerste team zal uitkomen in de 1e klasse en Lewenborg 2 en 3 gaan het in de 2e klasse proberen.

Na de vergadering werd nog een kleine competitie snelschaken op touw gezet. Klaas werd 1e in groep 1 en ik werd zelf 2e in groep 2. 

Adolf Albin (1848-1920)

Volgende week staat een rapidavond op het programma, met een vaste opening. 
Dat is voor die avond het Albins tegengambiet (1.d4 d5 2.c4 e5). Waarvan akte!

Geen opmerkingen: