vrijdag, oktober 02, 2020

In één week Corona: wel/niet/wel, maar dan in rapid-stijl/weer 'gewoon' wel schaken in Het Dok

 

Zoals wedstrijdleider Douwe het in zijn laatste mail verwoordde: het is met corona als met de beurskoersen: op en neer bedoelde hij ongetwijfeld.

Afgelopen dinsdag ging het schaken niet door, omdat de horeca om 22.00 uur dicht gaat en daarmee voor de schakers het speeltempo teveel wordt aangetast. Douwe peilde in de daarop volgende dagen de animo onder de Lewenborgleden voor stoppen of doorgaan met beperkte bedenktijd: 2 partijen met 25 minuten pppp of 1 partij met 1 uur pppp. Voor het laatste waren de meeste stemmen, ook die van mij. 

Tot gisteravond weer een mail van Douwe binnenkwam: Het  Dok blijft gewoon tot 24.00 uur open, er mag alleen na 22.00 uur niet meer gegeten en/of gedronken worden. Dat is dus weer een totaal ander verhaal.

Ik vond het al eerder vereemd dat Het Dok om 22.00 dicht zou moeten: het is geen gewoon café, er zitten vanaf 19.45 alleen 14-16 schakers met mondkapje op een paar uur te spelen. Verder is er niemand, behalve de barkeeper, achter de toog en achter een dikke plexiglasplaat en af en toe een min of meer verdwaald ander personeelslid dat eenzaam, 5 meter verder achter een tafeltje zit.

Om een lang verhaal kort te maken: we gaan gewoon verder met de onderlinge competitie, met 1,5 uur per speler voor de partij + 30 seconden per zet, als vanouds.

Geen opmerkingen: