zondag, oktober 16, 2022

Algemene ledenvergadering SV Lewenborg

 

Op dinsdag 11 oktober vond de algemene ledenvergadering van onze schaakclub plaats. Om 20.00 uur opende voorzitter Jacob het genoeglijk samenzijn van de 10 aanwezigen: Boudewijn, Arthur, penningmeester Durk, voorzitter Jacob, wedstrijdleider Douwe, Albert, Klaas. Jan D. (gelukkig na lange afwezigheid weer present!), Hiddo en Sjak.

vlnr: Boudewijn, Arthur, Durk, Jacob en Douwe

Aan het begin van de vergadering stond Jacob stil bij het overlijden van onze clubgenoot Jan Schut en sprak zijn waardering uit voor het feit dat zoveel collega-schakers bij de crematie waren geweest.

Ook werd Piet even genoemd die net als Roy en Jan D. om gezondheidsredenen al geruime tijd niet op de club is geweest. Hij heeft zijn lidmaatschap voor dit seizoen opgeschort. Begrijpelijk, maar wel heel jammer, ook wat Roy betreft. Jan D. is nu gelukkig weer terug.

Ik zal me verder beperken tot de belangrijkste onderwerpen die aan bod kwamen. Jacob blijft voorzitter, Durk (penningmeester wordt decharge verleend; hij had zijn afscheid van de club al aangekondigd en gaat zich aan een andere hobby wijden: de Odd Fellows. Misschien schaken die ook wel eens een potje! Hij wordt in ieder geval wordt bedankt voor zijn werk van de afgelopen jaren. Douwe blijft secretaris en competitieleider intern.

Durk heeft zojuist wijn 
en bon ontvangen -
Douwe notuleert

Klaas wordt de opvolger van Durk als penningmeester. Tevens stelt hij zich beschikbaar als teamleider van het eerste NOSBO-team. Jacob zal team 2 gaan leiden.

In de NOSBO gaat Lewenborg spelen met een achttal en een viertal en zal gaan deelnemen aan twee van de drie bekertoernooien. 

De begroting wordt doorgenomen en de contributie gaat met € 10,- omhoog. Gesproken wordt verder over pr-activiteiten, zonder dat hier trouwens op deze avond concrete plannen uit voortkomen. 

Niet te vergeten: de prijsuitreiking! Klaas valt (bijna) alle eer ten deel: clubkampioen en rapid- en snelschaakkampioen. Glunderend neemt hij de wijn en de bonnen in ontvangst. De B-groep is gewonnen door Fred, die helaas afwezig is.

Jacob geeft Klaas zijn verdiende loon....
Verder naast Klaas: Jan, Hiddo en Sjak.


.....door middel van deze artikelen.

..

Geen opmerkingen: