woensdag, april 11, 2007

SC Ten Boer: 28e ronde clubcompetitie

Dinsdagavond 10 april 2007: de 28e ronde in de clubcompetitie van Schaakclub Ten Boer.

Aan het eind van een veelbewogen avond tekenen de volgende resultaten zich af en kunnen vervolgens door Blogger Albert, hier en daar met frisse tegenzin, voor de nieuwe stand worden verwerkt:

Albert Prins(w) - Roelof Kroon(z): 0-1
Piet Beetsma(w) - Klaas Dijkhuizen(z): 1-0
Marten Berends(w) - Jan Pilon(z): 0-1
Harm Buter(w) - Erik Stam(z): 1-0
Ad Mertens(w) - Fré Blok(z): 1-0
Wopko Dijkema(w) - Wim van Dijken(z): 1-0

In de strijd om behoud van de 3e plaats was er voor Albert alweer een kleine teleurstelling. Zelf leed hij een nederlaag tegen clubkampioen Kroon (zij het dan na toch wel taai verzet te hebben geboden; in de allerlaatste fase van de partij zag hij, door tijdsdruk, een kleinigheid over het hoofd, waarna de tot dan toe steeds heel veel van remise weghebbende stelling, onhoudbaar bleek.
Verder won Jan Pilon van Marten Berends, waardoor eerstgenoemde zijn voorsprong kon uitbreiden en won, last but not least, Piet Beetsma van Klaas Dijkhuizen. Laatstgenoemde sloeg (met een achterstand van twee pionnen) een remiseaanbod af (zolang je maar plezier in het leven hebt) en verloor dus. Een mooi voorbeeld van zelfdestructie, zo uit het boekje. Het vervelende hierbij voor Albert was alleen dat hij, op zijn minst tijdelijk, zich nu ook de vierde plaats ziet ontgaan. Maar we gaan gewoon door....
Op naar de volgende dinsdag!

Geen opmerkingen: