woensdag, maart 30, 2011

28e ronde bij SC Ten Boer

Gisteravond werden zeven partijen gespeeld in ronde 28 van de clubcompetitie. De resultaten:

Roelof Kroon (w) - Albert Prins: 1 - 0
Piet Beetsma (w) - Jan Pilon: ½ - ½
Marten Berends (w) - Alfred Rodenboog: 1 - 0
Wouter Grömmel (w) - Fré Blok: 1 - 0
Wim van Dijken (w) - Harm Buter: ½ - ½
Wopko Dijkema (w) - Steffan Vlaswinkel: 1 - 0

Afwezig waren: Gerard Zijlema, Ad Mertens en Anna Bruijn. Klaas Dijkhuizen had een SN.

--Albert kon Roelof een tijdje bijbenen, maar vanaf de 15e zet, toen hij gedwongen werd een paard terug te halen naar de onderste rij, werkten zijn stukken niet goed meer samen. Wit slaagde erin dat ongemak bij zwart geruime tijd te laten duren, zolang zelfs dat toen Albert weer wat houtjes in stelling kon brengen, het eigenlijk al te laat was. HIj deed als de spreekwoordelijke kat in het nauw nog wat rare sprongen, maar wit regeerde steeds sterk en zette zwart op de 36e zet mat.
--Piet en Jan hielden elkaar in evenwicht en remise was dus een logisch gevolg.
--Alfred kon zijn mooie overwinning destijds op Marten dit keer niet herhalen en moest uiteindelijk het onderspit delven.
--Wouter zette in minder dan geen tijd Fré van het bord, waarna hij er door Klaas aan werd herinnerd dat, volgens een stilzwijgende afspraak, het spelers verboden is hun tegenstander te verslaan vóór de eerste koffieronde.
--Wim en Harm speelden een vrij snelle remise. Albert kan daar verder geen details aan toevoegen. 
--Wopko versloeg Steffan via een aardig stukoffer. Steffan hoopte nog door een paard te hulp te roepen het tij te kunnen keren, maar Wopko liet niet meer los en sleepte het punt binnen.

Volgende week is de ontmoeting Ten Boer - DAC (Delfzijl) in de op één na laatste ronde in de 1e klasse A van de NOSBO. Ten Boer leidt, na twee vooruitgespeelde partijen, voorlopig met 1½-½.

Geen opmerkingen: