zondag, augustus 17, 2014

SC Ten Boer: seizoen 2014-2015Op dinsdag 2 september a.s. (om 19.30 u. i.v.m. de loting voor de 1e ronde) begint Schaakclub Ten Boer (opgericht in 1948) met de interne competitie aan zijn 67e seizoen. Er zal worden gespeeld om het kampioenschap van de club, maar ook om de snelschaaktitel. Clubkampioen 2014 is Klaas Dijkhuizen geworden. In de externe competitie zal de club gaan spelen in de 2e klasse van de NOSBO (Noordelijke Schaakbond), na helaas vorig seizoen te zijn gedegradeerd, na een verblijf van vele, vele jaren in de 1e klasse. De schakers van Ten Boer hebben echter besloten niet bij de pakken te gaan neerzitten en gaan er gewoon weer het beste van maken. Tussen de bedrijven door zal ook worden deelgenomen aan de NOSBO-bekercompetitie

Geschaakt wordt in ontmoetingscentrum Buurhoes, iedere dinsdag vanaf 19.45 u. Het seizoen duurt van september tot en met mei. Nieuwe leden zijn altijd welkom! Het is mogelijk om enige tijd vrijblijvend aan de competitie mee te doen. Inpassing in het competitieschema is het hele seizoen door mogelijk, met compensatie voor gemiste ronden. Inlichtingen bij Albert Prins (050-3022085), Jan Pilon (050-3022480) of Klaas Dijkhuizen (050-3023474). Op Alberts SchaakBlog  kan iedereen het wel en wee van de club (vanaf seizoen 2006-2007) op de voet volgen. Ook worden er op het weblog af en toe schaakopgaven geplaatst, met de mogelijkheid een eigen oplossing op te sturen, die vervolgens wordt vermeld en besproken.  

De jeugdafdeling (25 á 30 leden!) zal op 12 september weer beginnen in het Buurhoes, voorafgegaan door het jeugdschaak op de sportrecreade in Ten Boer, op 6 september in het Dorpshuis. De jonge schakers krijgen les in verschillende groepen van 15.30 tot 18.00 uur volgens de Stappenplanmethode. Jeugdkampioen werd afgelopen seizoen Koen Klomberg, na een barrage met Gerbrich Kroon. Mooie resultaten boekten verschillende jeugdleden in de Grand Prix-cyclus en de ONJK (Open Nederlandse JeugdKampioenschappen). Inlichtingen bij jeugdleider Roelof Kroon (050-3024718).

N.B.: Als de voortekenen niet bedriegen, zal tenminste één jeugdlid (Jerimi Bos) mee gaan doen aan de senioren-competitie. De club hoopt natuurlijk dat dat doorgaat en heet hem alvast van harte welkom. Hoe mooi zou het zijn als nog meer jeugdige schakers zouden volgen!

Ook senioren hoeven zich allerminst geremd te voelen. Kom op 2 september 's avonds om 19.30 u. gerust eens kijken in het Buurhoes aan de Gaykingastraat, speel een potje mee of laat u het 'koninklijke' spel uitleggen als dat nodig is!

Terzijde:

Bladerend in de Donald Duck (ach ja, je moet wat), nr. 12-1992 om precies te zijn, werd ik pijnlijk getroffen door de volgende opmerking in een avontuur van de Grote Boze Wolf:Geen opmerkingen: