zondag, september 21, 2014

Stappenkampioenschap 2014Zaterdag 20 september is het schaakseizoen weer begonnen. Daan, Remco, Martijn, Rowin, Rosalie en Jas-per deden mee aan het stappenkampioenschap dat werd gehouden bij Iederz. Voor Jasper en Rosalie was het de eerste keer dat ze aan een toernooi meededen. Trots trokken ze de clubshirts aan om in de categorie "stap 0" mee te spelen. Omdat er maar een paar kinderen in die stap mee deden, werden ze bij stap 1 ingedeeld. Martijn en Rowin hebben beiden stap 1, Remco deed mee met stap 2 en Daan deed mee met stap 3. Daan heeft stap 2+ gehaald, maar omdat hij een hoge rating heeft, is hij toch bij stap 3 ingedeeld.Jasper en Rosalie hebben vanmiddag het beiden erg goed gedaan. Ze waren aan het toernooi begonnen met het idee om veel ervaring op te doen en er een gezellige middag van te maken. Dat is gelukt. Rosalie begon haar partijen allemaal even vrolijk, maar verloor helaas  bijna alles. Tegen Jasper won ze en had ze haar eerste punt binnen. Jasper moest in het toernooi komen en verloor de eerste 4 partijen. In de 5de en 6de ronde speelde hij 2 keer remise en had zijn eerste punt binnen. Tussen de partijen door heeft Martijn aan hen uitgelegd wat herdersmat was. Jasper probeerde dit gelijk uit en in de 7de ronde lukte het: hij won. Jasper eindigde met 2 uit 7 en Rosalie met 1 uit 7, alle twee net buiten de prijzen. Beiden hebben met grote inzet gespeeld.
Rowin heeft het vanmiddag ook erg goed gedaan. Hij begon met 2 gewonnen partijen. In de derde partij ging het helaas mis. Hij stond in gewonnen stelling en dacht dat het niet meer mis kon gaan. Helaas had hij niet gezien dat er voor de tegenstander nog 1 uitweg was door Rowin mat achter de paaltjes te zetten. Dat was even hard, maar Rowin ging vervolgens weer goed door. Hij eindigde met 4 uit 7.

Martijn ging vanmiddag prima met 5 uit 5. Toen moest hij tegen Jip Oude Weerninck en verloor hij helaas. In de laatste ronde moest hij tegen Tetske Hofstra en won Martijn. Martijn en Jip hadden beiden 6 uit 7, op onderling resultaat werd Martijn knap 2de. 
Ook Remco schaakte goed en won zijn eerste partijen. Maar helaas voor hem werd het steeds wat rumoeriger, waardoor hij in de 4de en 5de ronde zich niet meer voldoende kon concentreren en verloor. Gelukkig herpakte hij zichzelf weer en won hij de rest van de partijen. Hij eindigde met 5 uit 7 op de 3de plaats.


Daan schaakte vanmiddag weer uitstekend en moest tegen veel bekenden. Hij speelde alleen remise tegen Lyne Bruggink, van de rest won hij allemaal. Met 6.5 uit 7 werd hij 1ste, en dat terwijl hij nog niet in het bezit is van stap 3!

Geen opmerkingen: