zondag, maart 01, 2015

Groots jeugdtoernooi georganiseerd door GasTerra en het Meesterklasseteam van Groninger CombinatieVerslag van jeugdleider Roelof:

Op zaterdag 28 februari verzorgden GasTerra en het mees-terklasseteam van de Groninger Combinatie een uitstekend georganiseerd jeugdtoernooi in de Grand Prix cyclus. In de kantine van het GasTerra gebouw aan de Stationsweg waren kosten nog moeite gespaard voor de 80 aanwezige kinderen en begeleiders. Geen inschrijfgeld. Wel koffie, ranja en heerlijke versnaperingen. Na afloop ook een mooi tasje voor elke deelnemer, een groepsfoto met de grootmeesters van het Meesterklasseteam. Ik vind, dat Wim, Fons, Bart en alle Groningen spelers een geweldige prestatie hebben neergezet voor de schaakjeugd. Het was fantastisch! Veel dank ook aan de sponsor GasTerra, die ook met meerdere leidinggevenden aanwezig waren.

Voor Ten Boer deden er maar liefst 17 jeugdspelers mee. En dat na zo’n drukke schaakweek. Mieke was jarig, maar wilde het spektakel niet missen. Dat getuigt pas van echte bevlogenheid voor ons koninklijke spel(letje). Bij het Buurhoes werd ze door iedereen gefeliciteerd. Jantine maakte het nog leuker door een kaart, een sjerp met ‘happy birthday’ en prachtige blauwe bloemen voor in het haar.

Mieke vierde haar verjaardag
op het toernooi
Daan speelde als GP leider in groep A. Ik was groepsleider van deze groep en kon alleen de prestaties van deze groep A en van groep B volgen. Daan speelde goed, maar gaf twee keer in gewonnen stelling de winst uit handen. Wel een mooie overwinning op Thijmen Bourgonjen, die met afstand de sterkste in deze groep was en toernooiwinnaar werd. Tactisch speelde hij héél sterk. Zijn openingen zijn goed verzorgd. Nummer 2 werd Thijmen Nawijn en broer Ruben Bourgonjen werd 3. Rubens spel is strategisch het meest verzorgd.

De groepsleider van groep A houdt de leider
van het  GP klassement aandachtig in de gaten

  

In groep B speelden Ilja, Gerbrich en Robin. Ilja speelde goede partijen, maar had last van het korte tempo van 15 minuten. Hierdoor verloor ze gelijke stellingen op tijd. Gerbrich had het ook zwaar. De mooie en goede overwinning tegen Machteld werd teniet gedaan door verlies vanuit
Robin wint groep B
gewonnen stelling tegen Tristan. Robin speelde geluk-kig weer ouderwets sterk. Meteen al in de eerste partij zette hij Gerbrich op niet mis verstane wijze mat. Hierna reeg hij overwinning aan overwinning. Alleen in ronde 6 ging het mis. In de laatste ronde had hij genoeg aan een remise om de groep te winnen. Hij versloeg Machteld echter gewoon. Omdat Robin eerste werd krijgen we weer een training van een Groningen 1 speler aan-geboden. Top!

Lemée en Remco speelden in groep D. Lemée haalde 4 punten en Remco 3,5. Ik had het idee dat Lemée en Remco goed speelden.

Lindert moest na zijn recente ratingwinst in een sterke groep spelen. Hij haalde 3 uit 7 en was best tevreden over zijn resultaten. Wel vreemd vond hij dat hij won als hij (te) snel speelde en verloor als hij rustig nadacht bij zijn zetten.

Jarno, Rowin en Mieke speelden in groep F. Jarno had blijkbaar zijn dag niet, want hij kan beter dan de 2 uit 7 gisteren. Rowin en Mieke eindigden met 4 uit 7 op de gedeelde 3e plaats. Op onderling resultaat kreeg Rowin de prijs. Een mooie voortzetting van zijn successen de afgelopen tijd.

Rowin (3e) wint in een spannende partij van Mieke

In groep G alleen Martijn van onze club. Martijn kan echt heel goed schaken. Ik vind hem veel sterker dan zijn rating aangeeft. Maar zijn sterkte komt vaak niet tot uiting in de resultaten. Gisteren speelde hij onbevangen en scoorde 4,5 uit 7, goed voor een 2e prijs.


Martijn wint de 2e prijs

Anna-Mae haalde 3 uit 7 in groep H. Na afloop gaf ze kort en krachtig aan wat ze daar van vond. Toen ik vroeg hoe het was gegaan zei ze slechts één woord: ‘Slèèècht’.

In groep I speelden Yrsa, Jovan en Joey. Ik ben heel blij dat Jovan en Joey weer meededen. Ze hebben veel talent, maar om dat verder te ontwikkelen moeten ze wel veel toernooien spelen. Gisteren begonnen Joey en Jovan beiden goed met 3 uit 4 resp. 3,5 uit 5. Maar daarna sloeg de vermoeidheid toe en kwamen er geen punten meer bij. Yrsa, die ook naar het NK mag (!), begon met 2,5 uit 3. Hierna volgde nog 1 uit 4 in de laatste ronden. Alle drie net buiten de prijzen.

Joël en Lidewij speelden in groep J. Lidewij begon geweldig met 3 uit 4 en we hoopten al op een prijs. Ze kon door vermoeidheid het niveau niet vasthouden en eindigde met 4 uit 9. Ze kreeg wel een prijs. Want bij de prijsuitreiking maakt Wim Krijnen een fout door haar als nummer 1 naar voren te roepen in plaats van Matteo Petrelli. Toen hij achter deze fout kwam, vond hij dat Lidewij toch een prijs had verdiend. Die was er gelukkig ;-) Joël speelde heel goed, maar had de pech in de 1e ronde meteen tegen de latere groepswinnaar te moeten spelen. Hij was nog niet warm gedraaid en werd mat gezet. Ondanks dat hij hierna 7 uit 8 haalde kon hij Matteo niet meer achterhalen. Een zeer verdiende 2e prijs was het resultaat.

Joël en Lidewij vallen in de prijzen

Ik wil Wim en de spelers van Groningen nogmaals heel erg danken voor dit geslaagde toernooi. En de sponsor GasTerra voor hun ondersteuning van het jeugdschaak in het noorden van Nederland!

Geen opmerkingen: