woensdag, mei 31, 2017

Roy Bons kampioen 2016-2017 van SC Lewenborg

Net als vorig seizoen heeft Roy de tweekamp na afloop van de interne competitie op zijn naam weten te brengen. 
Proficiat!
Eveneens als in seizoen 2015-16 (Roy won) ging de strijd tegen Klaas Dijkhuizen. Klaas had de eerste competitiehelft gewonnen en Roy de tweede, zodat een beslissing nodig was, in dit geval twee partijen, één vorige week dinsdag en één gisteravond.

De eerste partij werd remise, maar er had voor Klaas meer ingezeten. Wanneer de enthousiaste lezer van Alberts SchaakBlog even naar beneden scrollt ziet hij de link naar dit treffen op de website van Lewenborg.

Gisteravond ging het wat anders. Na een niet goede damezet van wit (Klaas) nam Roy het initiatief over en kon vrij eenvoudig een kwaliteit winnen. Dat voordeel bouwde hij langzaam maar zeker uit, ondanks pogingen van wit om het tij te keren. Tegen 23.45 uur reikte Klaas de oude en tegelijk kersverse clubkampioen de hand.

1. d2-d4

1. ... f7-f5
Toen er nog niet zoveel aan de hand was...
Ook van deze partij heeft wedstrijdleider Jan een korte impressie geplaatst op de site van Lewenborg, met de hulp van Fritz: Klik daarvoor Hier.

De niet al te talrijke getrouwen (enige belangstelling voor de beslissing in het clubkampioenschap is niet verkeerd!) die naar Het Dok waren gekomen, speelden net als vorige week, twee ronden rapidschaak. Ik voegde een overwinning en een nederlaag toe aan mijn 2 uit 2 van vorige dinsdag, en eindigde dus met 3 uit 4. 

Met de wens dat iedereen een goede zomerperiode zal beleven namen we tegen middernacht afscheid van elkaar. Op 5 september begint seizoen 2017-2018. Lewenborg 1 in de promotieklasse, Lewenborg 2 in de 1e klasse en Lewenborg 3 in de 2e klasse en waarschijnlijk een ander systeem voor de onderlinge competitie: ik ben benieuwd!

Terzijde:

Weer eens een moment dat geschikt is om iedere schaker (zeker na een teleurstellende ervaring) vol goede moed aan een volgend schaakavontuur te laten beginnen:

Beljavski
Short

Linares 1992. Zwart heeft zijn 57e zet gedaan: f7-f6+. Short had nu 58. Ke5-d4 kunnen (en moeten) doen en had daarmee voordeel gehouden, gezien zijn mooie pion op b5. Hij deed echter 58. Ke5-e6??
Ongetwijfeld zal 58. ... Lb7-c8# bij wit tot een kleine hartverzakking hebben geleid...

Geen opmerkingen: