zondag, februari 13, 2011

Jeugdtoernooi Zuidlaren


Van Thea Heersema ontving Alberts SchaakBlog de volgende mail:

Zuidlaarder jeugdtoernooi

Op 12 februari deden 7 jonge schakers uit Ten Boer mee aan het jeugdtoernooi van SC Oostermoer. Het werd gehouden in het Zernike college. De organisatie was prima met een kantine voor ouders en ontspanning zoals tafelvoetbal en tv voor de schakers. De echte partijen waren in 2 lokalen. Daarnaast waren er monitoren met foto’s en ook standen en indelingen.

Er werd gespeeld in 1 groep van 45 schakers, 9 rondes Zwitsers. De aanvankelijk geplande vierkampen gingen niet door wegens te weinig aanmeldingen. Er deden veel zeer sterke jeugdschakers mee zoals 3 leden van de familie van Foreest en Yorick Postema (oudlid Oostermoer).

De Ten Boerster schakers hebben zich goed geweerd in dit gezelschap, weliswaar net geen prijzen, maar wel gedenkwaardige partijen.

Colin had het moeilijk en haalde 1 punt. Hij blijft heel rustig en gaat onverstoorbaar door. Een paar keer had hij zeker kans op meer punten.
Lars speelde goed en haalde 3,5 punten (plaats 39). Hij had de pech twee keer tegen clubgenoten te verliezen (Bas en Gerben). Ook hij kan heel geconcentreerd spelen.
Gerben deed het prima en haalde 4 punten (plaats 30). Hij is een goede schaker en kan ver komen met wat meer routine in dit soort toernooien.
Bas haalde eveneens 4 punten (plaats 27). Hij begon in de eerste ronde tegen Lukas van Foreest (rating ca. 1800) op bord 1. Daarna mocht hij nog tegen de andere 2 van Foreesten. Alleen tegen Tristan leverde dit winst op. Over korte tijd lukt dit vast niet meer. In de laatste ronde moest hij nog tegen het grote Paardensprong talent Jonas Hilwerda. Helaas verloren.
Robin startte heel goed met 3 uit 4 en winst tegen Pieter van Foreest! In dit systeem krijg je dan hele sterke tegenstanders zoals Yorick Postema. In de volgende rondes helaas nog maar 1 punt erbij en ook 4 uit 9 (plaats 25).
Dalarna had een prima dag. Ze wist 5 punten te halen (plaats 17). In de partij tegen Martijn Schaveling stond ze lang gelijk, maar in het eindspel toch verloren. In haar categorie werd ze 4de en ze was het beste meisje. De organisatie had hier geen beker voor gereserveerd (een klein minpunt).
Finn haalde de hoogste score met 5,5 (plaats 13). Hij speelde solide en gaf weinig kansen weg. In de categorie t/m 10 jaar speelden veel sterke spelers, dus net geen prijs. Misschien volgend jaar weer in Zuidlaren en dan met bekers.

Het toernooi werd gewonnen door Lukas van Foreest.

Geen opmerkingen: