zaterdag, november 10, 2012

NJC: ronde 2


Gisteravond is, zoals al eerder aangekondigd op Alberts SchaakBlog, de tweede ronde gespeeld in het nieuwe jeugdschaakevenement: de Noordelijke Jeugdteam Competitie.

In deze ronde kwamen tegen elkaar uit:

Het Kasteel - Paardensprong 1
Haren - Philidor / Sneek
ScepU - Sneek
Ten Boer 1 - Ten Boer 2
Ten Boer 3 - Paardensprong 2

Rond 19.45 uur verzamelde zich de schaakgrage jeugd in het gastvrije Buurhoes in Ten Boer. Ook diverse ouders, helpers en andere kijklustigen gaven blijk van belangstelling. Tegen 20.00 uur sprak de jeugdleider van Ten Boer, Roelof Kroon, een openingswoord, waarin hij de aanwezigen welkom heette en ook nog wat spelregels doornam.


Het begint erop te lijken...
Roelof (midden links, rode trui) opent
ronde 2 in de NJC

Even later was het dan echt zover en konden de 40 jeugdschakers zich gaan uitleven op de geblokte borden. Iedere deelnemer had 35 minuten tijd voor 25 zetten, plus, in een  eventuele tweede fase, 10 minuten per speler extra.

Het werd een spannende avond, waarbij het een en ander te zien was, onder meer grote verschillen in leeftijd en dus (?) speelsterkte, maar dat ligt natuurlijk ook wel voor de hand. Maar krachtsverschil of niet, de jeugdige schakers speelden enthousiast en met overgave en daar gaat het toch eigenlijk om.

De uitslagen:


Het Kasteel - Paardensprong 1: 0 - 4
Haren - Philidor / Sneek: 0 - 4
ScepU - Sneek: 2 - 2
(hier een actievol moment)
Ten Boer 1 - Ten Boer 2: 2 - 2
Ten Boer 3 - Paardensprong 2: 2 - 2

De twee laatste partijen van deze avond:


Het Kasteel - Paardensprong 1 (bord 3)
ScepU - SC Sneek (bord 1)

Toen de rust was weergekeerd, werd de avond afgesloten en ging ieder weer zijns weegs, in de wetenschap dat binnen afzienbare tijd de volgende ronde wacht en wel op 14 december bij ScepU in Usquert.

Roelof, Jan en Albert maakten vervolgens nog net, in het goede gezelschap van Johan Bulthuis, de beheerder van het Buurhoes,  het slot van NAC-FC Groningen mee (0-1, het mocht ook wel weer eens) en onder aangename kout verstreek daarna een uurtje, waarna ook deze onvermoeibare heren het tijd vonden voor een welverdiende nachtrust.

N.B.
Zie ook de NOSBO-site, voor alle cijfers en persoonlijke resultaten:
Noordelijke Jeugd Competitie

Geen opmerkingen: