vrijdag, maart 28, 2014

Mieke naar het NK


Mail van Roelof Kroon:


Dit jaar wisten onze jeugdspelers zich niet direct voor het NK te plaatsen. Vorig jaar waren er nog drie (Gerbrich, Mieke en Joey) die dat wel lukte. Zeker voor onze meiden jammer, want het percentage meiden bij onze jeugdclub is hoog en regelmatig weet één zich te plaatsen voor het NK. Reden voor Gerbrich en Mieke een vrijplaats aan te vragen voor het NK. Een paar weken geleden kregen we het resultaat: beiden zijn aangewezen als eerste reserve. Tot afgelopen maandag konden de geselecteerden aangeven of men wel of niet aan het NK deelneemt. 

Nu blijkt dat één van de deelnemers van het NK zich heeft teruggetrokken en mag Mieke wel deelnemen. Hieronder de mail van Mieke:

Ik heb vandaag (donderdag 27 maart) een brief gekregen van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond. Er stond in dat ik een vrijplaats heb gekregen voor het Nederlands kampioenschap schaken in Waalwijk (18 en 19 april). Ik sta als 13e meisje op de lijst, er zijn 18 meisjes die mee doen. Ik ben er heel erg blij mee.


Een geweldige uitkomst voor Mieke. De jeugdclub is ook erg blij voor Mieke en bedankt de schaakbond voor deze toewijzing. Een prachtige gelegenheid om het meiden-schaak op onze jeugdclub weer eens onder de aandacht te brengen.

Van harte gefeliciteerd, Mieke en wij gaan je allemaal in Waalwijk volgen!!

Op de foto: Mieke voor de Fontein in actie tijdens het Basis Schoolschaakkampioenschap een paar weken geleden.

Geen opmerkingen: