zondag, juli 13, 2014

Afsluiting jeugdseizoen

De prijswinnaars bij het snelschaken

Op vrijdag 27 juni is het jeugdseizoen afgesloten. Voor het tweede jaar speelden we het snelschaakkampioenschap als afsluiting. Dit jaar was de strijd erg spannend. Lang leek Koen naast het jeugdkampioenschap, de fantasy titel en de trainingsbokaal ook deze titel te pakken, maar in de laatste ronde wist Robin Koen te achterhalen. Daan werd 2de en Finn, die afscheid neemt van de club, wist 3de te worden, omdat hij veruit het zwaarste programma had gehad. Opvallend waren ook de resultaten van Max Haak en Lindert Kroon. Beste meisje werd Gerbrich. Ze speelde lang op de hoogste borden, maar enkele ongelukkige tijdnoodduels zorgden voor slechts 4,5 punt.

Eindstand (bij gelijk eindigen op weerstandspunten)

1. Robin 6
2. Daan 5,5
3. Finn 5
4. Koen 5
5. Max !! 5
6. Lindert !! 5
7. Gerbrich 4,5

In totaal deden er 31 jeugdschakers uit Ten Boer mee.

Hierna volgde de jaarlijkse prijsuitreiking. Speciaal aandacht voor Sjaak, die onze club als jeugdleider gaat verlaten. Ook willen we Dalarna, Finn en Ilse heel erg bedanken. Ze stoppen ook, nu school meer tijd vraagt en er geen mogelijkheid is om nog vorm te geven aan het schaken. Ze zijn jarenlang heel actief geweest voor de club en waren een voorbeeld voor de andere jeugdschakers. Finn was de eerste van onze club die naar een jeugd NK is geweest en in de top 5 van een GP-klassement terecht kwam.


Publiek bij de prijsuitreiking
Jan en Sjaak met fotocollageDe kampioensgroep met
Koen als kampioen
De winnaars van de tweede groep

Ook voor de jeugdleiders was er weer een aandenken van de jeugd. Remco, Lemée en Martijn richtten het woord tot Jan, Sjaak en Roelof en overhandigden een fotocollage van dit seizoen.

Een prachtig seizoen werd zo afgesloten met veel hoogtepunten, zoals de NK-deelnames van Ilja en Mieke, het E-team in Barneveld, de open dag op 27 april, het ouder-kind toernooi. Eind augustus, begin september beginnen we weer.


Geen opmerkingen: