zondag, februari 01, 2015

Bijna toernooiwinst in Damwâld


Mail van Roelof:

Vandaag de 6de FSB GP in Damwâld. Uit Ten Boer 6 spelers, waaronder leider in het klassement Rowin. Ook runner-up Anna-Mae: virtueel 3de in het klassement. En Gerbrich die vandaag kanshebber voor de toernooiwinst was.
Ze speelde in groep A.  Het begon beroerd. Loek van der Hagen versloeg haar in een goede partij. Alleen in tijdnood offerde hij verkeerd en kon Gerbrich terugkomen in een stelling die praktisch remise was. Maar met Loek nog 3 seconde op de klok ging Gerbrich door de vlag. In de 2de ronde volgde een goede overwinning op Tijmen Hofstra. De 3e ronde tegen Luca Petrelli verliep ook goed. In de opening ging een pion verloren, maar Gerbrich wist genoeg compensatie te krijgen. Toen Gerbrich met een penning een stuk won was het voorbij. De meest dramatische partij was die tegen Harm-Jan Kootstra. Gerbrich stond gewonnen in het eindspel met een kwaliteit meer en vrijpion op de e-lijn, toen ze met een blunder een toren weggaf. Het bleek achteraf de beslissing. In de laatste rond won Gerbrich, maar Harm-Jan was niet meer te achterhalen. Weer bijna winnaar, nu 2de.


Gerbrich: 2de!

Jarno en Lindert speelden in groep C. Jarno  won meteen in de 1e ronde van Lindert. Uiteindelijk bleef hij echter op 3 uit 7 steken. Lindert wist nog wel  4,5 uit 6 erbij te scoren en werd 3de.
Rowin speelde een interessant toernooi. Hij begon met 3 uit 4, terwijl het ook 4 uit 4 had kunnen zijn. Hierna volgde nog een punt. Met 4 uit 7 werd hij 4de. Rowin is erg gegroeid de laatste tijd. Waar hij de komende weken aan kan werken is om zijn sterke spel de hele partij vol te houden. Voor het klassement is het voldoende. Rowin blijft 1e in het klassement, volgens mij heeft hij weer terrein gewonnen op de nummers 2 en 3 van het klassement.
Nog zo'n snelle groeier is Anna-Mae.  Vandaag speelde ze in een groep van 9  en haalde 4,5 punt. Anna-Mae geniet van het spel, wil ook tussen de partijen door graag schaken. Dat merk je. Mat vinden wordt al steeds makkelijker. De volgende stap is stukken nog beter ontwikkelen. Met de 4de prijs blijft ze Rowin achtervolgen. 
Ook Yrsa was van de partij. Yrsa laat spel zien dat af en toe in stap 2 en 3 thuishoort. Aftrekaanvallen, mooie matjes, koningsaanvallen met alle stukken. Af en toe gaat het ook mis in stellingen waar ze al heel erg gewonnen staat. Ze blijft echter geduldig, neemt ruim de tijd voor haar zetten. Vandaag haalde ze 5,5 uit 9. Hiermee werd ze gedeeld 4e en op onderling resultaat 5de. Ze had met dit spel beter verdiend. Ga gewoon lekker door met veel oefenen op toernooien,  Yrsa.

Teamfoto van de spelers van Ten Boer en Leek

Ik wil de organisatie in Damwâld bedanken voor de organisatie.

Geen opmerkingen: