zondag, februari 22, 2015

Mieke en Daan winnaars bij schoolschaakkampioen-schappenMailtje van Roelof:

Basisonderwijs
Dit toernooi was ongemeen spannend. Na 4 ronden stond Lindert een half punt voor op Martijn. De rest van het veld volgde op 1 punt.

In de vijfde ronde werd Lindert volledig overspeeld door Martijn. Ondanks dat Martijn erg oppaste voor pat, overkwam hem dat toch. Mieke  en Jovan wonnen ook, waardoor zij samen met Martijn op een half punt achterstand van Lindert kwamen.

In ronde 6 werd Lindert tegen Max ingedeeld (3,5 punt), Mieke moest tegen Jovan en Martij tegen Rowin. Martijn kwam een paard voor in een eindspel maar vereenvoudigde naar een verloren pionnen eindspel. Mieke won van Jovan en Lindert had het eenvoudig tegen Max. Hierdoor konden alleen Mieke (5) en Lindert (5,5) nog kampioen worden. Rowin, Martijn, Anna-Mae en Jovan volgden op 4 punten.

De laatste ronde werd echt een klapstuk. Mieke moest winnen van Martijn, terwijl Lindert het op moest nemen tegen Anna-Mae. Lindert kwam snel gewonnen te staan, maar vergat dat zijn dame stond aangevallen. Opeens stond Anna-Mae gewonnen. Pechvogel Martijn stond echter heel erg gewonnen tegen Mieke met een eindspel van twee torens tegen één toren. Mieke rechtte echter haar rug en won een toren terug met als resultaat een toreneindspel waarin Martijn een pion voorstond. Ondertussen had Lindert ook een toreneindspel tegen Anna-Mae bereikt, dat per zet ongeveer veranderde wat betreft beoordeling. Martijn probeerde te winnen, kon ook winnen als hij een tussenschaakje had gezien. Maar vandaag zat alles tegen en hij verloor juist zijn toren. Mieke wist met T+K tegen K mat te zetten na 35 zetten. Lindert wist ondertussen zijn gewonnen toreneindspel niet te winnen en kwam verloren te staan. Anna-Mae won en Mieke was de terechte winnaar van het BSK.

1. Mieke 6
2. Lindert 5,5
3. Rowin 5
4. Anna-Mae 5
5. Wouter 4,5
6. Joey 4,5


Winnaars BSK

Voortgezet Onderwijs
Dit kampioenschap werd geleid door Jan. Ik heb hier minder van meegekregen. Onbedreigd winnaar werd Daan met 6 uit 6. Tweede werd op weerstandpunten Koen en Robin, die ook 4 punten haalde werd derde.


Winnaars VO kampioenschap

Geen opmerkingen: