woensdag, maart 11, 2009

SC Ten Boer: 25e ronde clubcompetitie


De 25e ronde van de onderlinge competitie stond gisteravond op het programma.

De resultaten waren:

Klaas Dijkhuizen (w) - Albert Prins: 1 - 0
Piet Beetsma (w) - Jan Pilon: ½ - ½
Marten Berends (w) - Wopko Dijkema: 0 - 1
Free Blok (w) - Wim van Dijken: 0 - 1
Harm Buter (w) - Gerard Zijlema: ½ - ½

Klaas en Albert speelden een dramatische partij. De strijd ging aanvankelijk gelijk op, wat Albert inspireerde tot het twee keer voorstellen van remise. Klaas kennende had dat echter niet veel zin en de partij ging dus gewoon verder. Tegen het eindspel kwam Albert wat beter te staan en raakte Klaas bovendien in tijdnood. Op een beslissend moment stelde Klaas remise voor, maar Albert, wetende dat zijn tegenstander dat alleen doet als hij verloren staat of daar tegenaan hangt, speelde door (en terecht). De partij was toen gewonnen voor zwart, maar ..... zoals dat wel vaker gaat als de op papier wat mindere speler gewonnen staat: het ging alsnog mis. Twee zetten later al speelde zwart zijn kostbare vrijpion op, maar daarvoor was het te vroeg. Hij besefte wel dat er winst viel te behalen, maar overschatte zijn stelling enigszins.Wit had één, toch wel voor hand liggende, zet die de nederlaag verhinderde en zelfs de vrijpion veroverde. Een bittere pil voor Albert (die zenuwen toch en wat ik maar de psychologische terugslag zal noemen: falen op het ultieme moment), die kort daarna opgaf.

Piet en Jan hielden elkaar volgens verwachting op remise; Marten verloor verrassend van Wopko; Harm en Gerard lieten ook al de vredespijp rondgaan, terwijl Free kopje onder ging tegen Wim.

Afwezig waren: Alfred Rodenboog, Baudewijn Michel, Erik Stam en Roelof Kroon. Ad
Mertens had een SN.

Eind deze week de nieuwe stand op Alberts SchaakBlog!

Maandagavond 9 maart werd in Delfzijl de wedstrijd DAC 3 - Ten Boer 2 gespeeld. De onzen verloren met 3½ - ½. Als Blogger Albert vandaag of morgen hiervan een verslagje ontvangt, zal dat op het weblog zichtbaar worden gemaakt.

Geen opmerkingen: